Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svensk svårt skadad i olycka i turistparadis

En svensk man i 20-årsåldern vårdas på intensiven på Mallorca.Foto: Shutterstock
Den svenske mannen föll från en mur och fick svåra skallskador. Bilden har inget med händelsen att göra.Foto: SHUTTERSTOCK

En svensk man i 20-årsåldern vårdas på intensiven på Mallorca.

Natten till i fredags föll han från en mur i turistparadiset.

Mannen fick svåra skallskador i fallet och drabbades av hjärtstillestånd innan sjukvårdare lyckades stabilisera läget, rapporterar spanska medier.

Det var vid 01-tiden under natten till fredagen som en svensk man i 20-årsåldern var inblandad i en fallolycka i den spanska semesterorten Calviá på Mallorca.

Nu vårdas han på intensivavdelningen på universitetssjukhuset Son Espases i Palma. Hans skador beskrivs som ”mycket allvarliga”, rapporterar El País.

– Vi kan bekräfta att en svensk man i 20-årsåldern vårdas på sjukhus på Mallorca. Mannen är hemmahörande i Götaland, säger Julia Kviberg på UD:s presstjänst.

– Ambassaden är insatt i ärendet och redo att erbjuda konsulärt stöd.

Kan du säga något om skadeläget?

– Det är inget vi kommenterar.

Olyckan inträffade i semesterorten Magaluf.Foto: DANIEL SIDENBLADH

Den svenske mannen tappade medvetandet efter fallet

Enligt lokala Diario de Mallorca ska mannen ha tappat medvetandet efter ett fall på tre meter, från en mur på en hotellterrass ner på en parkeringsplats. Den unge svensken uppges ha drabbats av svåra skallskador och hjärtstillestånd i samband med fallet.

Sjukvårdare ska sedan ha lyckats återuppliva mannen i ambulans på väg till sjukhuset, uppger lokala medier.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.