Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svensk smittad i Vietnam – 90-tal satta i karantän

Följ rapporteringen kring coronaviruset i Expressen TV.
En svensk man har smittats av coronaviruset i Vietnam.Foto: LUONG THAI LINH / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Han ska ha befunnit sig på fyra olika sjukhus och ett 90-tal vårdanställda har satts i karantän, erfar Expressen.Foto: LUONG THAI LINH / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Smittad med coronaviruset befann sig den svenska mannen på fyra olika sjukhus i Vietnam. 

Nu sitter ett 90-tal vårdanställda i karantän, erfar Expressen. 

– Vi känner till fallet med en svensk medborgare i Vietnam som har testat positivt för covid-19, säger Sara Brynedal, presskommunikatör vid UD. 

Vietnam har hittills 245 bekräftade fall av coronaviruset men ännu inga rapporterade dödsfall. 

Landet har infört kraftfulla restriktioner för att hindra spridningen av pandemin och Sverige är ett av de länder som omfattas av deras inreserestriktioner som infördes i mars. 

I slutet av samma månad var en svensk medborgare inblandad i en olycka i landet, vilket lokala medier rapporterat. 

Svensk smittad av coronaviruset i Vietnam

Mannen ska ha förts till fyra olika sjukhus - och efter olyckan konstaterats smittad av coronaviruset. Myndigheter misstänker att han besökt flera olika platser i Hanoi. 

Medieuppgifter säger också att de fyra sjukhusen mannen besökt måste gå igenom om karantänsbestämmelser ska införas.

Enligt uppgifter till Expressen har ett 90-tal vårdanställda därefter satts i karantän med anledning av händelsen. 

– Vi känner till fallet med en svensk medborgare i Vietnam som har testat positivt för covid-19. Vi kommenterar inte närmare vår konsulära hantering i enskilda fall, säger Sara Brynedal, presskommunikatör vid UD. 

Enligt lokala medier har 3 082 utländska personer tagit sig till Vietnam sedan den 7 mars. Av dessa har 14 personer konstaterats smittade av viruset, uppger myndigheter.

Missa inga nyheter om coronaviruset. Ladda ner eller starta om Expressens app, slå på notiser och välj ”coronaviruset” – då får du hela tiden senaste nyheterna.  

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.