Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Svensk polis skickas till Thailand

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Efterlyst. Kristians farfar har satt upp efterlysningar i staden, bland annat här på sjukhuset Tai Mueang.
Foto: ROBBAN

Svensk polis är nu på väg till Thailand för att försöka hitta Kristian Walker.

Thailändsk polis har redan hållit flera förhör med vittnen.

Kristian Walker.
Foto: ROGER

Rikskriminalen inledde direkt efter polisanmälan i Thailand en egen utredning. – Poliserna som åker dit ska samarbeta med thailändsk polis, säger Caroline Ekéus på rikspolisstyrelsen. De två poliserna från rikskriminalen som är på väg till Phuket ska granska det material som hittills kommit fram. Svenskarna kommer också att träffa Kristians farfar Daniel Walker för att höra hans berättelse. Thailändsk polis har redan förhört de vittnen på sjukhuset som säger att de sett Kristian Walker. De förhören har övertygat thailändsk polis att det kan vara fråga om en kidnappning.

Svaga spår efter pojken

 Det finns andra vaga spår efter den svenska pojken som thailändska polisen följer. På utrikesdepartementet ser man mycket allvarligt på misstanken att Kristian Walker kan ha kidnappats. – Det är första gången vi hör något liknande, men det finns uppgifter i Italien att barn kidnappats i Thailand efter katastrofen, säger Arne Karlén på UD till Expressen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.