Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Svensk misstänks ha vållat sin flickväns död

Svensken i 30-årsåldern åtalas i Thailand.

En svensk man i 30-årsåldern åtalas i Thailand för att ha vållat sin flickväns död.

Hon föll ut från balkongen på åttonde våningen och avled senare på sjukhus, skriver thailändska tidningar.

Det var i tisdags kväll som flickvännen till en svensk man från norra Sverige dog i turistorten Pattaya i Thailand.

På torsdagen åtalades mannen i 30-årsåldern för vållande till annans död, eller "fatal recklessness", skriver flera thailändska tidningar.

Grät vid hennes sida

Kvinnan ska ha fallit ut från balkongen på den åttonde våningen. Enligt vittnen ska han sedan ha suttit på knä gråtande vid hennes sida där hon låg på gatan nedanför hans lägenhet.

– De bråkade om att han hade en annan kvinna, säger Chatchapol Pattarasiriporn vid polisen i Pattaya till lokala tidningar.

– De hade älskat varandra väldigt mycket eftersom de hade varit tillsammans i fyra år. Det finns inga konkreta bevis för att han knuffade henne.

Den svenske mannen i 30-årsåldern sitter för närvarande i förvar på polisstationen i Pattaya. Maxstraffet för vållande till annans död uppges ligga på tio år.

På svenska Utrikesdepartementet har man inga uppgifter om ärendet som rör den misstänkte svenske mannen.

– Det kan vara så att om man hamnar i en sådan situation att man väljer att inte ha kontakt med ambassaden eller UD, säger Lisa Qvarfordt på UD:s pressjour.

Dog innan hon kom till sjukhus

Kvinnan hittades på parkeringsplatsen nedanför mannens balkong och var då fortfarande vid liv efter fallet från åttonde våningen. Hon fördes till sjukhuset i Pattaya där hon dödförklarades vid ankomsten.

Polisen har hittat spår efter bråk i den lägenhet som hon föll ut i från. Hyresvärden såg en filt komma fallande utanför sitt kontorsfönster innan han sprang ut och ringde på ambulans.

Den svenske mannen ska ha uppgett för polisen att han bråkade med sin flickvän och att hon då ska ha gått ut på balkongen och hotat att hoppa. Han försökte då dra in henne i lägenheten, men under den fysiska dragkampen ska hon ha halkat på en blöt fläck och ramlat ut.