Svensken i 30-årsåldern åtalas i Thailand.
Svensken i 30-årsåldern åtalas i Thailand.

Svensk misstänks ha vållat sin flickväns död

Publicerad

En svensk man i 30-årsåldern åtalas i Thailand för att ha vållat sin flickväns död.

Hon föll ut från balkongen på åttonde våningen och avled senare på sjukhus, skriver thailändska tidningar.

Det var i tisdags kväll som flickvännen till en svensk man från norra Sverige dog i turistorten Pattaya i Thailand.

På torsdagen åtalades mannen i 30-årsåldern för vållande till annans död, eller "fatal recklessness", skriver flera thailändska tidningar.

Grät vid hennes sida

Kvinnan ska ha fallit ut från balkongen på den åttonde våningen. Enligt vittnen ska han sedan ha suttit på knä gråtande vid hennes sida där hon låg på gatan nedanför hans lägenhet.

– De bråkade om att han hade en annan kvinna, säger Chatchapol Pattarasiriporn vid polisen i Pattaya till lokala tidningar.

– De hade älskat varandra väldigt mycket eftersom de hade varit tillsammans i fyra år. Det finns inga konkreta bevis för att han knuffade henne.

Den svenske mannen i 30-årsåldern sitter för närvarande i förvar på polisstationen i Pattaya. Maxstraffet för vållande till annans död uppges ligga på tio år.

På svenska Utrikesdepartementet har man inga uppgifter om ärendet som rör den misstänkte svenske mannen.

– Det kan vara så att om man hamnar i en sådan situation att man väljer att inte ha kontakt med ambassaden eller UD, säger Lisa Qvarfordt på UD:s pressjour.

Dog innan hon kom till sjukhus

Kvinnan hittades på parkeringsplatsen nedanför mannens balkong och var då fortfarande vid liv efter fallet från åttonde våningen. Hon fördes till sjukhuset i Pattaya där hon dödförklarades vid ankomsten.

Polisen har hittat spår efter bråk i den lägenhet som hon föll ut i från. Hyresvärden såg en filt komma fallande utanför sitt kontorsfönster innan han sprang ut och ringde på ambulans.

Den svenske mannen ska ha uppgett för polisen att han bråkade med sin flickvän och att hon då ska ha gått ut på balkongen och hotat att hoppa. Han försökte då dra in henne i lägenheten, men under den fysiska dragkampen ska hon ha halkat på en blöt fläck och ramlat ut.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag