Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svensk man hittad död i Turkiet

En svensk man, 64, bosatt på en ort strax utanför Alanya i Turkiet har hittats död i sin lägenhet där, skriver flera turkiska medier. 

Det var efter att polisen fått in samtal från oroliga grannar som man bröt sig in i lägenheten och hittade mannen död.

UD bekräftar dödsfallet. 

En 64-årig svensk man har hittats död i sin bostad i Kestel strax söder om semesterorten Alanya i Turkiet. Mannen hittades på fredagen, skriver flera turkiska medier. 

Det var efter att grannskapet larmat om svenskens saknad som man bröt sig in i lägenheten, skriver nättidningen Hurriyet. Mannen bodde själv i bostaden. Det framgår inte hur länge mannen varit saknad.

Mannens död bekräftas av UD. 

– Vi känner till att en svensk man i 60-årsåldern har avlidit i Turkiet och han är hemmahörande i Svealand, säger Anton Dahlquist, presskommunikatör vid utrikesdepartementet till Expressen. 

En rättsmedicinsk undersökning har inletts i Turkiet, skriver CNN Turk

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.