Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svensk man hade sex med pojkar - dömdes

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

I juni förra året greps en svensk man i 40-årsåldern i Kambodja misstänkt för sexuellt umgänge med fyra tonårspojkar.

Nu har mannen dömts till fem års fängelse.

- Han har advokat och ambassadpersonal besöker honom regelbudet i fängelset, säger Camilla Åkesson Lindblom vid UD:s presstjänst, till Expressen.se.

Det var i fredags som svensken dömdes till fem års fängelse av domstolen i Kambodjas huvudstad Phnom Pen, rapporterar tidningen Cambodia Daily. Enligt domstolen har mannen köpt sex av fyra tonårspojkar, samtliga mellan 15 och 16 år, och dömdes för sexuellt umgänge med minderårig.

Svensken har suttit frihetsberövad sedan i juni förra året då han greps i Sen Sok-distriktet efter att en av tonårspojkarnas föräldrar slagit larm till polisen, skriver Cambodia Daily.

- Han har advokat och ambassadpersonal besöker honom regelbudet i fängelset, säger Camilla Åkesson Lindblom vid UD:s presstjänst, till Expressen.se.

Anser sig oskyldig

Dessutom dömdes svensken för att ha tagit sig in i landet illigalt, innehav av narkotika och förfalskning av dokument.

Svensken anser sig oskyldig till att ha köpt sex av pojkarna, säger hans advokat Tith Savuthy till Cambodia Daily.

"Inte nog bevis"

Däremot medger han att han har tagit sig in i landet illegalt och för att ha förfalskat dokument.

- Det fanns inte tillräckligt mycket bevis för åtalen om sexköp och narkotikainnehav, säger Tith Savuthy till tidningen.

Peng Maneth, jurist vid organisationen Action Pour Les Enfants, som arbetar mot trafficking med barn, hade dock hoppats på hårdare straff.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.