Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svensk man försvunnen i Thailand – frun ber om hjälp

Den svenske mannens fru har bett thailändsk polis om hjälp.
Mannen åkte till Khao San Road i centrala Bangkok – och har sen dess inte synts till.Foto: Shutterstock
Thailand är ett omåttligt populärt turistresmål för många svenskar. Här syns Kata Noi beach på Phuket.Foto: SHUTTERSTOCK

En svensk man har försvunnit i Thailand.

Hans hustru har nu bett thailändsk polis om hjälp att hitta honom, skriver flera medier.

En kompis släppte av honom vid ett hotell – men där slutar spåren.

Mannen, som är i 50-årsåldern och hör hemma i västra Svealand, anlände till Thailand med sin 65-åriga hustru förra veckan.

De båda har varit gifta i 25 år och återvänder till Thailand, som hustrun kommer ifrån, en eller två gånger om året.

Anlände Thailand i torsdags

Makarna landade på flygplatsen Suvarnabhum i Bangkok i torsdags. Därefter reste hustrun till sitt familjehem i södra Thailand, medan maken mötte upp en svensk vän som han åkte med till turisttäta Khao San Road i centrala Bangkok.

Sen dess har hustrun inte hört av sin man.

Enligt thailändska medier har kvinnan nu vänt sig till polisen för att få hjälp. En anmälan om en försvunnen person upprättades hos polisen ett område i södra Thailand under måndagen.

UD vill inte kommentera försvunnen svensk man

Hustrun har varit i telefonkontakt med sin makes vän, som säger att han släppte av mannen vid ett hotell. Men där tar spåren slut, och ingen vet vad som har blivit av mannen.

Anna Lundblad, presskontakt på svenska utrikesdepartementet, säger att UD känner till att en man i 50-årsåldern har anmälts försvunnen i Thailand.

– Ambassaden har haft kontakt med anhöriga, säger hon.

LÄS MER: För dig med premium – allt det senaste inom:
Reportage & Granskning

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.