Svensk man död i Polen – föll från balkong

Publicerad
Uppdaterad

Den svenske mannen föll ut från balkongen från ett höghus i Polen och dog.

Nu har fem personer gripits i samband med dödsfallet rapporterar polska tidningen Wiadomosci. 

– Vi kan bekräfta att en svensk man i 25-årsåldern har avlidit i Polen, säger Rasmus Eljanskog på UD.

Den svenske mannen i 25-årsåldern kom från Mellansverige men studerade sedan en tid tillbaka medicin i Polen.

Natten mot i söndags befann han sig i en lägenhet på fjärde våningen i ett hus i staden Olsztyn i nordöstra Polen. 

När han var ute på lägenhetens balkong föll han av oklar anledning från balkongen och dog omedelbart uppger polsk polis enligt tidningen Wiadomosci.

I samband med dödsfallet ska polisen ha gripit fem personer som befann sig i lägenheten. Det är oklart om de nu är misstänkta för något brott.

Svenska utrikesdepartementet bekräftar på måndagen dödsfallet.

– En svensk man i 25-årsåldern har avlidit i Polen, säger Rasmus Eljanskog.

Mannens anhöriga är underrättade.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag