Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svensk kvinna hittad död på lyxbåt i Holland

En 33-årig svensk kvinna har hittats död i nederländska Hoorn.Foto: Google Earth
Kvinnan hittades ombord på en segelbåt i Vluchthaven i Hoorn, uppger nederländska NRTVH.Foto: Google Earth
Hoorn ligger i nordvästra Nederländerna.Foto: Google maps

En 33-årig svensk kvinna har hittats död i nederländska Hoorn.

Den döda kvinnan fanns ombord på en segelbåt.

Kvinnan hittades ombord på en segelbåt i Vluchthaven i Hoorn som ligger i nordvästra Nederländerna, uppger nederländska NRTVH.

Kvinnan hittades runt klockan 16.15 på torsdagseftermiddagen, efter att någon larmat 112.

Misstänkt svensk man gripen

En 45-årig svensk man är gripen i sammanhanget och kvinnans död utreds som brott. Polisen undersöker fortfarande omständigheterna och jobbar på att säkra bevis. Utredarna säger till NRTVH att kvinnans anhöriga är underrättade. Däremot har familjen inte formellt identifierat kvinnan, skriver nederländska Onswestfriesland.

Polisen har inte gått ut med några uppgifter hur kvinnan bragts om livet. Hennes kropp ska undersökas rättsmedicinskt under fredagen.

Samtidigt går nederländsk polis ut och vädjar till allmänheten om uppgifter kring dödsfallet. Eventuella vittnen som inte redan pratat med polisen uppmanas att ringa in sin information.

I Sverige säger utrikesdepartementet, UD, att uppgifter om den döda kvinnan saknas.

– Vi kan inte bekräfta dödsfallet, säger pressjouren Kristina Rubin.

UD bekräftar

Däremot är UD informerat om ett gripande i Nederländerna.

– Jag kan bekräfta att en svensk medborgare i 40-årsåldern som har utvandrat till Nederländerna har frihetsberövats. Han representeras av advokat. Men i nuläget har vi inga uppgifter om misstankarna, säger Kristina Rubin.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.