Svensk kvinna död i terrorattacken i Bryssel

Den svenska kvinna i 60-årsåldern som saknats sen terrordåden i Bryssel i tisdags har bekräftats död.
Foto: No Credit/Epp / /ALL OVER PRESS E-PRESS PHOTO.COM
Enligt information från belgiska myndigheter som UD tagit del av, befann kvinnan sig på flygplatsen Zaventem när självmordsbombarna sprängde sig.
Foto: No Credit/Epp / /ALL OVER PRESS E-PRESS PHOTO.COM

Den svenska kvinna i 60-årsåldern som saknats sen terrordåden i Bryssel i tisdags är död.

Efter fyra dagar har hon nu identifierats bland offren.

Statsminister Stefan Löfven kommenterar dödsfallet i ett uttalande:

– Jag sörjer med den omkomnas familj och anhöriga.

Den svenska kvinna i 60-årsåldern som saknats sen terrordåden i Bryssel i tisdags har bekräftats död. Kvinnan var hemmahörande i Mellansverige.

Kvinnan var på flygplatsen Zaventem för att flyga hem till Sverige efter några dagars besök. Hennes dotter har berättat för Expressen att hon tror att mamman var vid incheckningen för Brussels airlines flight till Bromma flygplats när självmordsbombarna utlöste sina västar.

Nu, efter fyra dagar, har hon kunnat identifieras bland de döda.

– Vi kan bekräfta att en svensk kvinna i 60-årsåldern har omkommit i Bryssel. Anhöriga är underrättade, säger Veronica Nordlund vid UD:s pressjour.

Enligt information från belgiska myndigheter som UD tagit del av, befann kvinnan sig på flygplatsen Zaventem när självmordsbombarna sprängde sig.


LÄS MER: Rättsmedicinalverket hjälper till att identifiera offer


Statsminister Löfven sörjer

Statsminister Stefan Löfven kommenterar dödsfallet i ett skriftligt uttalande:

"Jag har i dag med sorg tagit emot beskedet att en svensk har avlidit i tisdagens terroristdåd i Bryssel. Jag sörjer med den omkomnas familj och anhöriga i denna svåra stund"

Han uppger vidare att regeringen har fortsatt nära kontakt med Sveriges representation i Bryssel.

"Det som attackerats är ett enat och demokratiskt Europa. Och det är som ett enat och demokratiskt Europa vi står upp tillsammans", skriver han i uttalandet.

Även utrikesminister Margot Wallström kommenterar den tragiska nyheten. På Twitter skriver hon att hennes tankar går till den omkomna svenskan anhöriga.https://twitter.com/margotwallstrom/status/713799051330895872

Svenska My saknas fortfarande

Sammanlagt ska 31 personer ha dött i terrorattackerna. Över 300 har skadats. Åklagaren Ine Van Wymersch uppgav på lördagskvällen att 24 av dödsoffren har identifierats.

Den döda kvinnan är en av de två svenskar som saknats sen terrordåden. Den andra, 30-åriga My Atlegrim, har inte heller hörts av sen i tisdags. Hennes vänner och anhöriga befarar att hon var vid tunnelbanestationen Maalbeek när den tredje självmordsbombaren slog till.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.