Den svenska kvinna i 60-årsåldern som saknats sen terrordåden i Bryssel i tisdags har bekräftats död. Foto: No Credit/Epp / /ALL OVER PRESS E-PRESS PHOTO.COMDen svenska kvinna i 60-årsåldern som saknats sen terrordåden i Bryssel i tisdags har bekräftats död. Foto: No Credit/Epp / /ALL OVER PRESS E-PRESS PHOTO.COM
Den svenska kvinna i 60-årsåldern som saknats sen terrordåden i Bryssel i tisdags har bekräftats död. Foto: No Credit/Epp / /ALL OVER PRESS E-PRESS PHOTO.COM
Enligt information från belgiska myndigheter som UD tagit del av, befann kvinnan sig på flygplatsen Zaventem när självmordsbombarna sprängde sig. Foto: No Credit/Epp / /ALL OVER PRESS E-PRESS PHOTO.COMEnligt information från belgiska myndigheter som UD tagit del av, befann kvinnan sig på flygplatsen Zaventem när självmordsbombarna sprängde sig. Foto: No Credit/Epp / /ALL OVER PRESS E-PRESS PHOTO.COM
Enligt information från belgiska myndigheter som UD tagit del av, befann kvinnan sig på flygplatsen Zaventem när självmordsbombarna sprängde sig.  Foto: No Credit/Epp / /ALL OVER PRESS E-PRESS PHOTO.COM

Svensk kvinna död i terrorattacken i Bryssel

Publicerad

Den svenska kvinna i 60-årsåldern som saknats sen terrordåden i Bryssel i tisdags är död.

Efter fyra dagar har hon nu identifierats bland offren.

Statsminister Stefan Löfven kommenterar dödsfallet i ett uttalande:

– Jag sörjer med den omkomnas familj och anhöriga.

Den svenska kvinna i 60-årsåldern som saknats sen terrordåden i Bryssel i tisdags har bekräftats död. Kvinnan var hemmahörande i Mellansverige.

Kvinnan var på flygplatsen Zaventem för att flyga hem till Sverige efter några dagars besök. Hennes dotter har berättat för Expressen att hon tror att mamman var vid incheckningen för Brussels airlines flight till Bromma flygplats när självmordsbombarna utlöste sina västar.

Nu, efter fyra dagar, har hon kunnat identifieras bland de döda.

– Vi kan bekräfta att en svensk kvinna i 60-årsåldern har omkommit i Bryssel. Anhöriga är underrättade, säger Veronica Nordlund vid UD:s pressjour.

Enligt information från belgiska myndigheter som UD tagit del av, befann kvinnan sig på flygplatsen Zaventem när självmordsbombarna sprängde sig.

 

LÄS MER: Rättsmedicinalverket hjälper till att identifiera offer

 

Statsminister Löfven sörjer

Statsminister Stefan Löfven kommenterar dödsfallet i ett skriftligt uttalande:

"Jag har i dag med sorg tagit emot beskedet att en svensk har avlidit i tisdagens terroristdåd i Bryssel. Jag sörjer med den omkomnas familj och anhöriga i denna svåra stund"

Han uppger vidare att regeringen har fortsatt nära kontakt med Sveriges representation i Bryssel.

"Det som attackerats är ett enat och demokratiskt Europa. Och det är som ett enat och demokratiskt Europa vi står upp tillsammans", skriver han i uttalandet.

Även utrikesminister Margot Wallström kommenterar den tragiska nyheten. På Twitter skriver hon att hennes tankar går till den omkomna svenskan anhöriga.

 

 

 

 

Svenska My saknas fortfarande

Sammanlagt ska 31 personer ha dött i terrorattackerna. Över 300 har skadats. Åklagaren Ine Van Wymersch uppgav på lördagskvällen att 24 av dödsoffren har identifierats.

Den döda kvinnan är en av de två svenskar som saknats sen terrordåden. Den andra, 30-åriga My Atlegrim, har inte heller hörts av sen i tisdags. Hennes vänner och anhöriga befarar att hon var vid tunnelbanestationen Maalbeek när den tredje självmordsbombaren slog till.

Hannes Lundberg Andersson
Hannes Lundberg Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag