Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svensk kvinna död i olycka i Namibia

Olyckan inträffade i södra Namibia i fredags.

En svensk kvinna i 30-årsåldern dog i en trafikolycka i Namibia.

En svensk och en norsk man skadades i olyckan.

De två svenskarna och deras norska vän var ute på en cykeltur i södra Namibia i fredags när olyckan inträffade. Enligt tidningen Avisa Nordland kördes sällskapet på bakifrån av en lastbil. 

Utrikesdepartementet i Stockholm bekräftar att kvinnan omkom, medan de två männen har förts till sjukhus i huvudstaden Windhoek. 

– Vi kan bekräfta att två svenska medborgare i 30-årsåldern var inblandade i olyckan och att en svensk kvinna avled i samband med olyckan, säger Olle Lundin på UD.

Svenska mannen vårdas på sjukhus i Namibia

Den svenska mannen ska ha klarat sig förhållandevis bra, uppger UD.

– Den svenska konsuln i Namibia har varit och besökt mannen på sjukhuset. Han vårdas med lättare huvudskador.

Den norska mannen ska dock inte vara vid medvetande och hans tillstånd betecknas som allvarligt men stabilt. 

– Utrikesdepartementet känner till att en norsk medborgare var inblandad i en olycka i Namibia i förra veckan, men vi kan inte kommentera saken ytterligare, säger norska UD:s presstalesperson Ingrid Kvammen Ekker till Avisa Nordland enligt Dagbladet.

De båda svenskarnas anhöriga är underrättade.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.