Svensk hittad död på hotell i Uganda

Publicerad

En svensk man har hittats död på ett hotell i Ugandas huvudstad Kampala.

– Vi kan bekräfta att en svensk man i 40-årsåldern har avlidit, säger Katarina Byrenius Roslund på UD:s pressjour.

Anhöriga är underrättade.

– Det finns inga tecken på att något brott ligger bakom, säger mannens pappa till Expressen.

Det är den ugandiska sajten Edge som uppger att två europeiska män har påträffats döda på två olika hotell i Ugandas huvudstad Kampala.

5 februari ska en svensk upptäckts avliden på Sheraton Hotel Nakasero.

Dagen efter anträffades en finländares döda kropp på Pearl of Africa Hotel.

Enligt Edge var svensken, som ska ha varit affärsman och 41 år,  inbokad för ett möte med Ugandas president Museveni under helgen.

Hittades på sitt rum

Svensken hittades på sitt rum vid lunchtid bara timmar efter att han hämtats på Kampalas internationella flygplats Entebbe.

– Vi kan bekräfta att en svensk man i 40-årsåldern har avlidit och att anhöriga är underrättade. Han var sedan tidigare utvandrad från Sverige, säger Katarina Byrenius Roslund på UD:s pressjour.

UD vill dock inte uppge om något brott ligger bakom dödsfallet.

Expressen har varit i kontakt med 41-åringens pappa:

– Det är ett egendomligt sammanträffande att två skandinaviska påträffas döda med en dags mellanrum. Vi har fått en dödsattest på min son, och han dog på grund av ett hjärta som gav upp. Det finns inga tecken på att något brott ligger bakom.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag