Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svensk hittad död på hotell i Uganda

En svensk man har hittats död på ett hotell i Ugandas huvudstad Kampala.

– Vi kan bekräfta att en svensk man i 40-årsåldern har avlidit, säger Katarina Byrenius Roslund på UD:s pressjour.

Anhöriga är underrättade.

– Det finns inga tecken på att något brott ligger bakom, säger mannens pappa till Expressen.

Det är den ugandiska sajten Edge som uppger att två europeiska män har påträffats döda på två olika hotell i Ugandas huvudstad Kampala.

5 februari ska en svensk upptäckts avliden på Sheraton Hotel Nakasero.

Dagen efter anträffades en finländares döda kropp på Pearl of Africa Hotel.

Enligt Edge var svensken, som ska ha varit affärsman och 41 år,  inbokad för ett möte med Ugandas president Museveni under helgen.

Hittades på sitt rum

Svensken hittades på sitt rum vid lunchtid bara timmar efter att han hämtats på Kampalas internationella flygplats Entebbe.

– Vi kan bekräfta att en svensk man i 40-årsåldern har avlidit och att anhöriga är underrättade. Han var sedan tidigare utvandrad från Sverige, säger Katarina Byrenius Roslund på UD:s pressjour.

UD vill dock inte uppge om något brott ligger bakom dödsfallet.

Expressen har varit i kontakt med 41-åringens pappa:

– Det är ett egendomligt sammanträffande att två skandinaviska påträffas döda med en dags mellanrum. Vi har fått en dödsattest på min son, och han dog på grund av ett hjärta som gav upp. Det finns inga tecken på att något brott ligger bakom.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.