Två personer som efterlysts av den svenska polisen finns med på den nya hemsidan där EU:s polismyndigheter listar Europas mest eftersökta brottslingar. En av dem är den mordmisstänkte nazisten Simon Arnamo, 23. Foto: EuropolTvå personer som efterlysts av den svenska polisen finns med på den nya hemsidan där EU:s polismyndigheter listar Europas mest eftersökta brottslingar. En av dem är den mordmisstänkte nazisten Simon Arnamo, 23. Foto: Europol

Två personer som efterlysts av den svenska polisen finns med på den nya hemsidan där EU:s polismyndigheter listar Europas mest eftersökta brottslingar. En av dem  är den mordmisstänkte nazisten Simon Arnamo, 23.

 Foto: Europol
Amim Boali, 23, (till vänster) jagas för ett mord i en föreningslokal i Malmö juldagen 2014. Hans ansikte syns sida vid sida med Salah Abdeslam, som jagas efter Parisdåden i november. Foto: EuropolAmim Boali, 23, (till vänster) jagas för ett mord i en föreningslokal i Malmö juldagen 2014. Hans ansikte syns sida vid sida med Salah Abdeslam, som jagas efter Parisdåden i november. Foto: Europol

Amim Boali, 23, (till vänster) jagas för ett mord i en föreningslokal i Malmö juldagen 2014. Hans ansikte syns sida vid sida med Salah Abdeslam, som jagas efter Parisdåden i november.

 Foto: Europol
Foto: EuropolFoto: Europol
 Foto: Europol

Svensk bland Europas mest eftersökta

Publicerad

Den svenske nazisten Simon Arnamo, 23, är en av Europas mest jagade män.

Han finns med bland de värsta förbrytarna på Europols nya sajt "Europes most wanted".

Deras ansikten syns sida vid sida med terroristerna som jagas efter Parisdåden i november, Salah Abdeslam och Mohamed Abrini. Två personer som efterlysts av den svenska polisen finns med på den nya hemsidan där EU:s polismyndigheter listar Europas mest eftersökta brottslingar.

De är den mordmisstänkte nazisten Simon Arnamo, 23, och Amim Boali, 23, som jagas för ett mord i en föreningslokal i Malmö juldagen 2014.

Expressen har rapporterat om båda mordfallen. Simon Arnamo har varit försvunnen den 21 september 2012, samma kväll som Joakim Karlsson, 22, mördades i Vallentuna.

En övervakningsfilm visade hur två gärningsmän hoppade på hans huvud efter att ha knivhuggit honom.

På fri fot

En man dömdes till sluten ungdomsvård, men Simon Arnamo, som är ansluten till nazistiska Svenska motståndsrörelsen, har varit på rymmen i snart tre och ett halvt år. Han är internationellt efterlyst sedan tidigare och häktad i sin frånvaro.

Förundersökningsledare är kammaråklagare Katarina Lenter.

– Än så länge har vi ju inga riktiga spår efter honom och vi vet inte närmare var han kan befinna sig. Allt sådant här är jättebra för vi hoppas kunna få honom till Sverige för att få möjlighet att förhöra honom, säger Lenter till Aftonbladet.

Prioriterade

Den andre som söks av svensk polis, Amim Boali, uppges vara algerisk medborgare. Han misstänks ha begått mordet på en 26-årig man i Malmö tillsammans med en medbrottsling.

De två efterlysta har valts ut specifikt av den svenska polisens Fast-grupp som arbetar med att hitta och gripa internationellt efterlysta. Det är EU-ländernas olika Fast-grupper som samarbetar kring Europpols nya sajt, som även kan ses som ett komplement till Interpols "Most wanted".

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag