Svensk beskjuten i Israel

Publicerad
Uppdaterad
Svensken Henrik Dahl som befinner sig i Gazaremsan för International Solidarity Movement, ISM, blev på måndagskvällen beskjuten av israeliska stridsvagnar.
ISM:s "mänskliga sköldar" finns på plats i staden Rafah för att vakta de hus som hotas av rivning då Israel bygger en mur på gränsen till Israel. Dahl befann sig i ett sådant hus tillsammans med två andra utlänningar och några palestinier. - Utan förvarning sköt stridsvagnar tre granater mot huset. Vi kom ut precis innan det rasade, sade Henrik Dahl till TT på måndagskvällen. Ingen i huset kom till skada, men enligt Henrik Dahl åker ambulanserna skytteltrafik i staden. - Jag har inga siffror på hur många som skadats. ISM:s sköldar har varit i staden en vecka, och på måndagen var det andra dagen i rad som hus i grannskapet sprängdes. - De israeliska soldaterna vet att vi ''internationella'' är här. De visste att vi var i huset, sade han. Henrik Dahl och 14 andra svenskar planerar att fortsätta aktionerna. Bland annat genom att stå som sköldar för att skydda dem som bygger upp bland annat avloppssystem igen. - Allt är så raserat nu så vi får se vad som händer, men vi stannar kvar om det inte blir ohållbart och vi blir gripna eller så.
Expressen.se/TT

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag