Svensk åtalas i Donetsk – riskerar nu dödsstraff

Mariupol. I bakgrunden syns stålverket Azovstal där svensken tillfångatogs.
Foto: TASS/TT

Premium: En svensk man som av Ryssland anklagas för att ha stridit som legosoldat för Ukraina riskerar dödstraff, rapporterar ryska medier.

Under måndagen höll ryska separatister i det ockuperade Donetsk förhandlingar mot svensken och ytterligare fyra utländska medborgare.

”Vi arbetar aktivt med fallet och följer upp de uppgifter som finns tillsammans med våra ambassader i Kiev och Moskva”, skriver UD i ett mejl till Expressen.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 79 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Allt detta ingår:

• Expressen.se och Expressen–appen – obegränsad tillgång till alla artiklar

• E-tidning och korsord alla dagar

• Alla artiklar på skonahem.se, halsoliv.se, levaochbo.se, teknikensvarld.se, mama.nu, alltomresor.se, amelia.se och alltommat.se

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

175-miljonersvilla slår nytt rekord på Hemnet

Premium: Kolla bilderna inifrån • Årets 10 största husaffärer

Öppna bråket i danska kungahuset efter tuffa beslutet av drottningen

Premium: Största krisen på 20 år, menar experter • Prins Joachims ilska: ”Handlar om hans barn”

Kenth, 34, är svårt sjuk i ms: ”Vill ha hjälp att slippa leva”

Premium: Tvåbarnspappan tillbringar 20 timmar om dagen i ett mörkt rum