38-åringen ska ha förlorat kontrollen över sin motorcykel, och kraschade in i en betongvägg. Foto: Songsermtham38-åringen ska ha förlorat kontrollen över sin motorcykel, och kraschade in i en betongvägg. Foto: Songsermtham
38-åringen ska ha förlorat kontrollen över sin motorcykel, och kraschade in i en betongvägg. Foto: Songsermtham
När räddningsmanskapet kom till platsen var det redan försent. Foto: SongsermthamNär räddningsmanskapet kom till platsen var det redan försent. Foto: Songsermtham
När räddningsmanskapet kom till platsen var det redan försent. Foto: Songsermtham

Svensk 37-åring i dödsolycka i Thailand

Publicerad

En svensk 37-årig man har omkommit i en trafikolycka i Thailand.

Det var mitt i natten som han troligtvis har förlorat kontrollen över sin motorcykel och krockade med en betongmur.

När räddningsmanskapet kom till platsen var mannen redan död.

Olyckan inträffade vid fyratiden på morgonen natten mellan söndag och måndag, i staden Udon Thani i nordöstra Thailand, på gatan Soi Phrom Prakai Road som går från stadens flygplats.

När larmet kom åkte personal från räddningstjänsten Songsermtham snabbt till olycksplatsen, men kunde där bara konstatera att det redan var för sent. Den svenske mannens liv gick inte att rädda.

Kroppen fördes till det lokala sjukhuset Udon Hospital för en officiell dödförklaring. Han kunde identifieras med hjälp av sitt thailändska körkort.

Mannen är hemmahörande i Stockholm.

På UD bekräftar man dödsfallet.

– Anhöriga är underrättade, säger Karin Nylund på UD:s presstjänst

Varnar för trafiken

Thailand är ett av de semesterparadis där flest svenskar omkommer. 2013 dog 88 svenskar där, under 2014 var siffran 101 döda svenskar.

Så sent som i slutet av oktober avled en svensk man i 70-årsåldern i en trafikolycka i Thailand.

På den svenska ambassadens hemsida varnar man just för trafiken i Thailand. Man skriver att "Det är livsviktigt att iaktta den största försiktighet och aktsamhet såväl till fots som när man färdas med bil."

Enligt en hemsida som för statistik över utlänningar som dör i Thailand har det hittills under 2016 dött 64 utlänningar i Thailand, varav 37 under februari månad.

De vanligaste dödsorsakerna förutom trafikolyckor är drunkning följt av självmord och mord. Olika typer av fallolyckor står för en knapp tiondel av alla dödsorsaker.

De stora turistområdena Phuket, Pattaya, Bangkok och provinsen Surat Thani, som bland annat de populära öarna Koh Samui och Koh Phangan tillhör, är de mest olycksdrabbade vad gäller utlänningar i Thailand.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag