Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svensk 37-åring i dödsolycka i Thailand

38-åringen ska ha förlorat kontrollen över sin motorcykel, och kraschade in i en betongvägg.
Foto: Songsermtham
När räddningsmanskapet kom till platsen var det redan försent.
Foto: Songsermtham

En svensk 37-årig man har omkommit i en trafikolycka i Thailand.

Det var mitt i natten som han troligtvis har förlorat kontrollen över sin motorcykel och krockade med en betongmur.

När räddningsmanskapet kom till platsen var mannen redan död.

Olyckan inträffade vid fyratiden på morgonen natten mellan söndag och måndag, i staden Udon Thani i nordöstra Thailand, på gatan Soi Phrom Prakai Road som går från stadens flygplats.

När larmet kom åkte personal från räddningstjänsten Songsermtham snabbt till olycksplatsen, men kunde där bara konstatera att det redan var för sent. Den svenske mannens liv gick inte att rädda.

Kroppen fördes till det lokala sjukhuset Udon Hospital för en officiell dödförklaring. Han kunde identifieras med hjälp av sitt thailändska körkort.

Mannen är hemmahörande i Stockholm.

På UD bekräftar man dödsfallet.

– Anhöriga är underrättade, säger Karin Nylund på UD:s presstjänst

Varnar för trafiken

Thailand är ett av de semesterparadis där flest svenskar omkommer. 2013 dog 88 svenskar där, under 2014 var siffran 101 döda svenskar.

Så sent som i slutet av oktober avled en svensk man i 70-årsåldern i en trafikolycka i Thailand.

På den svenska ambassadens hemsida varnar man just för trafiken i Thailand. Man skriver att "Det är livsviktigt att iaktta den största försiktighet och aktsamhet såväl till fots som när man färdas med bil."

Enligt en hemsida som för statistik över utlänningar som dör i Thailand har det hittills under 2016 dött 64 utlänningar i Thailand, varav 37 under februari månad.

De vanligaste dödsorsakerna förutom trafikolyckor är drunkning följt av självmord och mord. Olika typer av fallolyckor står för en knapp tiondel av alla dödsorsaker.

De stora turistområdena Phuket, Pattaya, Bangkok och provinsen Surat Thani, som bland annat de populära öarna Koh Samui och Koh Phangan tillhör, är de mest olycksdrabbade vad gäller utlänningar i Thailand.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.