Svensk 31-åring försvunnen i Etiopien

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Ermias Tekie är försvunnen sedan 21 maj.
Foto: Privat

Ermias Tekie, 31, från Stockholm försvann från sitt hotell i Etiopien den 21 maj. 

Sedan dess har ingen i familjen hört från honom.

– Vi är alla oroliga, säger hans bror Iseas Tekie.

Stockholmsbon Ermias Tekie åkte på semester till Etiopien den 4 maj.

– Han har haft kontakt med sin fru och familjen under resan. Den 21 maj skrev han ett meddelande och jag svarade att jag var på jobbet men att jag skulle ringa senare. Men sedan det meddelandet har vi inte fått kontakt med honom, säger Iseas Tekie, Ermias bror.

Inte fått svar från Etiopiska regeringen

Ermias Tekie har anmälts försvunnen till polisen i Etiopien och familjen har kontaktat det svenska utrikesdepartementet.

– Utrikesdepartementet har berättat att ambassaden har frågat regeringen i Etiopien om honom, men de har inte svarat än, säger Iseas Tekie.


LÄS ÄVEN: Många skadade vid etiopiskt massmöte 


Vill att ambassaden frågar igen

Ermias Tekie vill ha en förändring i Eritrea och är aktiv kritiker av styret i landet. Men om det skulle kunna ha med försvinnande att göra vill Iseas Tekie inte spekulera i. 

Men brodern vill att svenska ambassaden ska fortsätta att fråga efter svar från Etiopien om Ermias Tekies försvinnande.

– Vi tycker att ambassaden ska fråga regeringen igen, säger Iseas. 

Även vänner till Ermias Tekie kräver i inlägg på Facebook svar från den etiopiska regeringen om vad som har hänt med Ermias.

Utrikesdepartementet bekräftar att de har kännedom om att en svensk person i 40-årsåldern har anmälts saknad i Etiopien och att svenska ambassaden i Addis Abeba står i kontakt med lokala myndigheter. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.