Englanf fick en drömstart mot Paraguay. Här firar Frank Lampard, Rio Ferdinand, Ashley Cole and David Beckham 1-0-målet.
Englanf fick en drömstart mot Paraguay. Här firar Frank Lampard, Rio Ferdinand, Ashley Cole and David Beckham 1-0-målet.

Svennis succéstart

Publicerad
Uppdaterad
England vinner när Peter Crouch spelar.
Den trenden håller i sig efter lagets 1-0 mot Paraguay.
Succéanfallaren gav Svennis en drömstart på VM.
I dag var det upp till bevis för Peter Crouch. Skulle han klara av att axla Wayne Rooneys mantel mot Paraguay i Englands öppningsmatch i VM. Svaret på den frågan är enkelt. Ja. Han klarade det, med bravur. Tillsammans med Michael Owen utgjorde han ett konstant orosmoln för Paraguays backlinje. Och 25-åringen visade återigen att han kan annat än att nicka. Crouch visade stundtals prov på en rent fantastisk teknik - sulfinterna var sylvassa. Dessutom bidrog tvåmetersbjässen i det defensiva spelet genom att nicka bort många hörnor. England har vunnit varje match som Crouch har varit med i. Kommer Svennis våga peta sin guldgosse till förmån för Rooney i nästa match mot Trinidad och Tobago?

Chocköppning

England chocköppnade mot Paraguay. Laget är känt för sina farliga frisparkar och hörnor. Och på redan på den första fasta situationen smällde det. Beckham slog en av sina patenterade inlägg. Bollen snuddade vid Paraguays back Carlos Gamarra och letade sig in i den bortre stolpen. Sex minuter senare var det dags för nästa katastrof för sydamerikanerna. Målvakten Justo Villar skadade sig i en duell. Han plåstrades om, men tvingades utgå. In kom istället andremålvakten Aldo Bobadilla. Svennis kunde inte fått en bättre start på VM-turneringen.

Paraguay ofarliga

Paraguay skapade i stort sett ingenting i anfallsväg i första halvlek. Stjärnan Roque Santa Cruz hade inte många bollar att jobba på. Andra halvlek inleddes bättre. Den engelska backlinjen lämnade dock få luckor, och de farliga chanserna uteblev. Nelson Valdes hade ett läge på nick i den 49:e minuten, men bollen rann ut till en resultatlös hörnspark.

Drog ner på tempot

Engelsmännen drog ner på tempot rejält. Kapten Beckham försökte mana på sina spelare att börja löpa, men utan resultat. Svennis skyllde det låga tempot på värmen. - Vi led mycket: Det här var den fösta riktigt varma dagen, spelarna blev lite knockade, sa han i brittisk tv. Fegspel brukar straffa sig, men Robinsons nolla höll matchen ut. England vann med 1-0. Svennis har fått den arbetsro han behöver. - Vi började andra halvlek lite dåligt då vi hade svårt att hälla bollen inom laget. Men hur som helst tre poäng, sa englandstränaren.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag