Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Svenne Hedlunds Cadillac rullar vidare med ny ägare

Svenne Hedlunds Cadillac har sålts.
Foto: Privat
Svenne Hedlund gick bort i december förra året.
Foto: RICKARD NILSSON/TT / RICKARD NILSSON TT NYHETSBYRÅN

Svenne Hedlunds gamla Cadillac från 2004 har nu hittat en ny ägare.

– Många visade intresse. Köpare blev en man i 70-årsåldern som kände Svenne i över 50 år, säger tidigare svärsonen Per Lönnberg.

Svenne Hedlund, i decennier en av landets främsta popidoler, avled i december förra året.

I kvarlåtenskapen fanns en rad minnessaker från tiden på musikscenen. Men också privata tillhörigheter som den klassiska Cadillac-bilen, en av Svennes ögonstenar.

Bilen lades ut på Blocket och nu har bilen hittat ny ägare, en man i 70-årsåldern från trakterna kring Köping i Mellansverige.

– Många var intresserade. Jag fick samtal från svenskar i både Italien och Thailand och på Kanarieöarna. Sista samtalet var från en biltidning som ville köpa, säger Per Lönnberg.

Men erbjudandet gick alltså till en person i Sverige som var personligt bekant med Svenne sedan 80-talet. Köparen följde själv musikidolen till sista vilan.

Visade intresse

– Han var den första som ringde och visade intresse för bilen, säger Per Lönnberg.

Redan efter låten ”Cadillac” med The Hep Stars blev bilmärket starkt förknippat med Svenne. Under årens lopp hann han med flera bilar av märket. En av dem var en Cadillac som han fick i 50-årspresent av dåvarande hustrun Lotta. 

 Den sista var en Cadillac De Ville, 4.6 V8 automat av 2004 års modell. Bilen var direktimporterad från Japan och hade rullat 3 000 mil när den kom till Sverige.

– Bilen hade alla finesser. När man tryckte på en knapp åkte rullgardiner ner både här och där. Jag tror det fanns massage i baksätet också, säger Per Lönnberg.

Trots lyxen använde Svenne bilen som bruksfordon, när han skulle och handla på Ica till exempel.

Bilen hade enligt Per Lönnberg rullat 18 000 mil. Hur mycket köparen fick betala vill han inte  säga.

Värdigt liv

Enligt familjen var det viktigt att bilen gavs ett värdigt liv även efter Svennes bortgång.

– Det var därför vi inte ville sälja till vem som helst. Nu blir det en ägare med samma känslor som Svenne hade. Bilen kommer bara att rulla på sommaren, säger Per Lönnberg.

Första resan med bilen blir till Arvika, där det i sommar arrangeras en utställning kring banden The Hep Stars, Shanes och Sven Ingvars rika musikliv.

Per Lönnberg har tidigare sagt att det med bilen även följer en del minnessaker som gamla album, bilder och affischer.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.