Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sven Otto Littorin till angrepp mot Fredrik Reinfeldt: "Jag blir förbannad"

Fredrik Reinfeldt.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN
Sven Otto Littorin när han meddelade avgången 2010.
Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX / SCANPIX SWEDEN
Sven Otto Littorin.
Foto: MICHAELA HASANOVIC
Sven Otto Littorin.
Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX / SCANPIX SWEDEN

Den tidigare ministern Sven Otto Littorin går hårt åt sin tidigare chef Fredrik Reinfeldt i ett inlägg på Facebook. Han säger att han länge varit tyst, men att bägaren nu runnit över. 

– Faktum är att jag blir förbannad på ett personligt plan. Det är mitt arv också som försnillas, skriver han. 

När den tidigare statsministern Fredrik Reinfeldt gästade veckans program av "Bara politik" i Expressen TV jämförde han asylinvandringen till Sverige med att skaffa barn och sade att "de som först sågs som en kostnad blir ditt livs bästa investering"

Detta har fått hans tidigare arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin att se rött, något som även Aftonbladet har rapporterat om.

"Faktum är att jag blir förbannad på ett personligt plan. Det är mitt arv också som försnillas. I åtta år levde jag och andades jag detta", skriver Littorin på sin Facebooksida. 

Han skriver att Fredrik Reinfeldt har en dubbelmoral då han å ena sidan hade "extremt hög svansföring i etiska frågor innan avgången – och sedan inga betänkligheter i att kvittera ut full ersättning och lägga till övriga inkomster i bolag". 

"Länge har jag hållit tyst, av respekt för att man ska låta gamla partiledare och andra partigängare glida in i dimman", fortsätter Littorin i Facebookinlägget. 

"Envisas med att fronta denna okunskap"

Att han nu väljer att öppet kritisera den statsminister som företrädde den regering han själv ingick i motiverar han så här: 

"Eftersom föremålet själv envisas med att fronta denna okunskap att problematisera eller se några egna brister så rinner bägaren till slut över. Det är en himla tur att dagens partiledning verkar ha det betydligt bättre förspänt när det gäller att hantera dagens samhällsproblem". 

Littorin avgick som arbetsmarknadsminister den 7 juli 2010, mitt under Almedalsveckan och en granskning som Aftonbladet gjorde om honom. På en presskonferens meddelade han att det var av privata skäl. 

Expressen söker Fredrik Reinfeldt. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.