DEN NAKNA SANNINGEN. Lars-Inge Svartenbrandts dotter Jackie Ferm berättar i tidningen Slitz om sin uppväxt - och viker ut sig. "Jag har fått leva ett skitliv", berättar hon. Foto: Slitz/Martin Ridne Och Jan Düsing
DEN NAKNA SANNINGEN. Lars-Inge Svartenbrandts dotter Jackie Ferm berättar i tidningen Slitz om sin uppväxt - och viker ut sig. "Jag har fått leva ett skitliv", berättar hon. Foto: Slitz/Martin Ridne Och Jan Düsing

Svartenbrandts dotter gör utvik - hämnas på pappa

Publicerad
Uppdaterad
Dottern till en av Sveriges mest kända brottslingar låter kläderna falla.
Lars-Inge Svartenbrandts dotter Jackie Ferm gör revolt genom att vara med i Slitz.
- Jag vill att han ska få smaka på sin egen medicin, att han ska skämmas lite.
I kommande numret av magasinet Slitz berättar Jackie Ferm om hur det var att växa upp som Svartenbrandts, numera Lars Ferm, dotter. Hur hon i skolan kunde hota kamraterna genom att nämna fadern.
- Jag sa att han skulle komma och mörda dem om de inte passade sig. Det kan jag göra fortfarande, säger Jackie Ferm till Slitz.
Jackie Ferm tror inte att hennes pappa kommer att tycka om de lättklädda bilderna i herrtidningen, men det bekommer henne inte.

"Tror inte han vill veta"

Faksimiler hämtade från tidningen Slitz. - Jag berättade för honom att jag gjort en intervju, men inte om bilderna. Jag tror inte att han ville veta heller, säger hon till Expressen.
Hon förklarar:
- Jag har fått leva ett skitliv, så jag vill att de som gjort så mot mig ska få läsa om det. Jag vill hämnas för vad han gjorde mot oss barn, säger Jackie Ferm.

Klarat sig från fällorna

Faksimiler hämtade från tidningen Slitz. Trots att hennes pappa otaliga gånger orsakat stora rubriker landet över har Jackie Ferm klarat sig undan klassiska fällor. För Slitz berättar hon att inte fastnat för vare sig alkohol eller droger.
I utviket har Jackie Ferm stöd av sin mamma.
- Hon har själv använt medier när hon kunnat, så hon tycker att det är bra att jag får komma till tals, säger hon.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag