Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Svartenbrandt har gift sig med Anna-Lena

På lördagsförmiddagen gifte sig Lars Ferm, mer känd som den ökände brottslingen Lars-Inge Svartenbrandt, med sin Anna-Lena Carlander, 47, i Kopparbergskyrka.

Foto: Patrik Pira

"Det blir en kortare bröllopsresa vi ska ner till en å och fiska i eftermiddag. Sedan ska vi göra pannkakor och äta med hjortronsylt", berättar Lars Fem.

Foto: Patrik Pira

Lars Ferm, tidigare Lars-Inge Svartenbrandt, 69, har gift sig med kärleken Anna-Lena Carlander.

Vigseln ägde rum under lördagsförmiddagen i Kopparbergs kyrka.

– Det är en ofattbar händelse, man står på klackarna och tittar upp i taket, säger Lars Ferm, som nu tar hustruns efternamn Carlander.

Det var på lördagsförmiddagen som Lars Ferm, mer känd som den ökände brottslingen Lars-Inge Svartenbrandt som han tidigare hette, gifte sig med sin Anna-Lena Carlander, 47, i Kopparbergskyrka.

Paret skrev om de stundande bröllopsplanerna och giftermålet på bloggen Nådens ljus som Anna-Lena driver:

"Vi vill föreviga vårt andliga liv och ta hand om och ge varandra styrka att bevara och finnas för våra barn och oss själva."

"Hon är en brinnande fackla"

När Expressen når honom kort efter vigseln är han glad att berätta att han och Anna-Lena nu är man och hustru.

– Det är en ofattbar händelse, man står på klackarna och tittar upp i taket, säger han, och beskriver sin nyblivna hustru.

Paret träffades för första gången för sju år sedan men blev ihop på juldagen förra året, som Expressen tidigare berättat om. Efter bröllopet beskriver han kärleken till Anna-Lena så här:

– Hon är en brinnande fackla i en mörk och sjuk värld.

En av Sveriges mest kända brottslingar

Lars Ferm hette tidigare Lars-Inge Svartenbrandt och är en av Sveriges mest kända brottslingar som har tillbringat närmare 40 år av sitt snart 70-åriga liv bakom galler.

Han dömdes tidigare i år till ett en månads långt fängelsestraff efter ett dödshot mot dottern Jackie Ferm. Lars Ferm har överklagat domen. Han har även drabbats av motgångar i form av ett tungt cancerbesked: I februari i år berättade han i Expressen om sin kamp mot elakartad prostatacancer.

Dessförinnan, i april 2014, släpptes han från fängelset i Sala där han avtjänade ett fem år långt fängelsestraffet för rånen 2009 mot en butik i Bromma och mot Swedbank i Säter där han beväpnad med automatvapen tvingade till sig pengar.

Byter namn

I samband med giftermålet vill Lars Ferm nu sätta punkt för den brottsliga banan och, som han själv säger, begrava Svartenbrandt. Därför byter han nu namn på nytt till hustruns efternamn Carlander.

– Jag heter Lars Carlander nu, jag tog min hustrus namn. Jag har bytt namn fem gånger under mitt syndiga liv, men nu är det Carlander som gäller. Det står för en karl som landar.

Blir det någon bröllopsresa?

– Det blir en kortare bröllopsresa vi ska ner till en å och fiska i eftermiddag. Sedan ska vi göra pannkakor och äta med hjortronsylt.

Nu ser paret fram emot ett liv tillsammans. Lars Carlander har tidigare sagt att han ska göra allt för att nu hålla sig borta från den brottsliga banan. Nu kommer han att ägna sig åt att föreläsa. Han har även startat en blogg.

– Förutom att jag älskar min hustru och hjälper henne att sköta blommorna på balkongen sysslar jag med bloggning och föreläsning. Jag påstår mig ha en del kunskap om människans natur, säger han.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!