Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tonåring död efter svår olycka mellan bil och lastbil nära Trollhättan

Ytterligare två unga personer förda till sjukhus.
En svår olycka har inträffat på riksväg 44.
Foto: Torbjörn Axelsson

En lastbil och en A-traktor har frontalkrockat på väg 44 mellan Lidköping och Trollhättan. 

En pojke i tonåren har avlidit av sina skador och hans anhöriga är underrättade.

Två ytterligare personer i bilen har först till sjukhus, varav den ena fick flygas till Sahlgrenska med allvarliga skador. 

SOS larmades vid halv två, natten mot torsdagen om en allvarlig olycka på riksväg 44 mellan Lidköping och Trollhättan. En lastbil och en personbil hade frontalkrockat.

– Något av fordonen verkar ha kommit över på fel sida av vägen, men vi har inte hela bilden klar för oss ännu, säger Göran Karlbom, vakthavande befäl vid polisen.

Fyra personer var inblandade i olyckan. Lastbilschauffören klarade sig fysiskt oskadd, men de tre unga personerna i bilen skadades.

Person med allvarliga skador vårdas

En av dem fick allvarliga skador och fördes med ambulanshelikopter till Sahlgrenska sjukhuset. Den andra, en pojke i tonåren, avled av sina skador. Den tredje var kontaktbar och hade rygg- och nacksmärtor.

– Personen med allvarliga skador ska inte ha några livshotande skador enligt initiala uppgifter från sjukhus, säger Karlbom. 

Vägen är avstängd och framkomligheten kommer att vara begränsad fram till 05-tiden på morgonen. 

Polisen har inlett en förundersökning om vårdslöshet i trafik och tagit båda fordonen i beslag.

Viktiga nummer att ha koll på:

112, 114 14, 1177 – här är viktiga larmnummer att ha koll på.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.