Svår olycka med fyrhjuling i Boden

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

En sjuårig flicka kördes under oklara omständigheter under torsdagen över av en fyrhjuling i Boden.

Flickan vårdas på Sunderby sjukhus, och uppges vara svårt skadad.

– Hon kommer alldeles snart att flygas med helikopter till Umeå universitetssjukhus, säger Hans Österlundh, länsvakthavande vid polisen i Norrbotten.

En svår trafikolycka ägde under torsdagseftermiddagen rum i Harads, Boden. En fyrhjuling rullade under hittills oklara omständigheter över en sjuårig flicka. och räddningstjänst, ambulans, räddningshelikopter samt polis kallades till platsen.

– Vi har inga detaljer om olyckan, men den har skett i samband med en fyrhjuling som rullat över den här flickan som är sju år gammal. Hon är svårt skadad, och förd med räddningshelikopter till Sunderby sjukhus, och kommer att flygas med helikopter till Umeå universitetssjukhus så fort transporten kan ske, säger Hans Österlundh, länsvakthavande vid polisen i Norrbotten till Expressen.se

Under torsdagskvällen pågår förhör med eventuella vittnen till olyckan.

– Vi håller just nu på att prata med alla som eventuellt kan vara vittnen till hur det gått till, och de anhöriga är underrättade. Det är dramatiskt just nu men vi hoppas att det ska gå så bra som möjligt för flickan, säger Hans Österlundh vid polisen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.