Svar dröjer om stora broolyckan

Publicerad

Nu inleds utredningen kring broolyckan som skadade tolv personer.

– Nu handlar det om att få en överblick först, säger Stefan Reis, arbetsmiljöinspektör på Arbetsmiljöverket.

Det kommer att dröja innan den stora broolyckan i Ludvika är färdigutredd.

– Nu handlar det om att få en överblick först, säger Stefan Reis, arbetsmiljöinspektör på Arbetsmiljöverket.

Dels måste platsen inspekteras.

– Sedan börjar ett ganska komplicerat rivningsarbete och det måste göras på ett säkert sätt, säger Stefan Reis som inte har några uppgifter om när rivandet kan börja.

Dels måste inblandade parter höras.

– Man måste diskutera med de ingående parterna om deras uppdrag, vad de har gjort och hur de har gjort det. Det kommer att ta lite tid.

Olyckan utreds även av polis och åklagare samt av huvudentreprenören Skanska.

Det var torsdagen den 13 juli som olyckan inträffade vid ett brobygge över järnvägen. Formen av betong rasade ner på spåren när ställningen den vilade på vek sig.

Tolv personer skadades i olyckan och i helgen vårdades fortfarande fyra personer på sjukhus, ingen av dem med livshotande skador.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag