Susanna hämtade skruvmejseln och bände upp "golvet" i den stora brevlådan. Det visade sig att all post hade ramlat ner där under och samlats i en hög. Foto: PrivatSusanna hämtade skruvmejseln och bände upp "golvet" i den stora brevlådan. Det visade sig att all post hade ramlat ner där under och samlats i en hög. Foto: Privat
Susanna hämtade skruvmejseln och bände upp "golvet" i den stora brevlådan. Det visade sig att all post hade ramlat ner där under och samlats i en hög. Foto: Privat
Högen hon fann var över två decimeter och innehöll allt möjligt: kallelser, räkningar, vykort och julkort sedan julen 2014. Foto: PrivatHögen hon fann var över två decimeter och innehöll allt möjligt: kallelser, räkningar, vykort och julkort sedan julen 2014. Foto: Privat
Högen hon fann var över två decimeter och innehöll allt möjligt: kallelser, räkningar, vykort och julkort sedan julen 2014. Foto: Privat
"Jag blev skriven ur a-kassan, en grej gick till inkasso och det var ingen ordning", säger Susanna Gerhardsson. Foto: Privat"Jag blev skriven ur a-kassan, en grej gick till inkasso och det var ingen ordning", säger Susanna Gerhardsson. Foto: Privat

"Jag blev skriven ur a-kassan, en grej gick till inkasso och det var ingen ordning", säger Susanna Gerhardsson.

 Foto: Privat
"Mina föräldrar hade samma brevlåda och de fann räkningar från 2013 som hade trillat ner och de skyllde väl på varandra och vem som hade slarvat bort dem", säger Susanna. Foto: Privat"Mina föräldrar hade samma brevlåda och de fann räkningar från 2013 som hade trillat ner och de skyllde väl på varandra och vem som hade slarvat bort dem", säger Susanna. Foto: Privat
"Mina föräldrar hade samma brevlåda och de fann räkningar från 2013 som hade trillat ner och de skyllde väl på varandra och vem som hade slarvat bort dem", säger Susanna. Foto: Privat
Nu vill Susanna uppmärksamma andra på vad som kan han hända om man har en likadan brevlåda. Foto: PrivatNu vill Susanna uppmärksamma andra på vad som kan han hända om man har en likadan brevlåda. Foto: Privat
Nu vill Susanna uppmärksamma andra på vad som kan han hända om man har en likadan brevlåda. Foto: Privat

Susannas post slukades av brevlådan

Publicerad

När brev och räkningar slutade dyka upp började Susanna Gerhardsson ana oråd. Det visade sig att brevlådan hade slukat det mesta av posten sedan två år tillbaka.

– Det kanske är någon annan som är drabbad och som kanske funderat över var deras post har tagit vägen, säger hon.

Det började med att Susanna Gerhardsson, 36, från Västerås, började fundera över var hennes post tog vägen. I stället började brev från inkasso komma och dessutom så hade enbart ett av hennes tre barn fått julkort.

– Så i julas när jag kikade ner i brevlådan så såg jag en svart kant och tänkte att där under kan ju breven ha trillat ner, säger Susanna.

Susanna hämtade skruvmejseln och bände upp "golvet" i den stora brevlådan. Det visade sig att all post hade ramlat ner där under och samlats i en hög.

– Högen var säkert på två decimeter och innehåll allt möjligt. Kallelser, räkningar, vykort och vykort sedan julen 2014, och andra brev som jag hade behövt få i tid.

Gick till inkasso

Och ja, betalar man inte räkningarna i tid så får det konsekvenser.

– Jag blev skriven ur a-kassan, en grej gick till inkasso och det var ingen ordning. Jag tänkte först att det var mycket stress och att jag hade börjat glömma saker. Sen har jag också två vilda tvillingar som jag har skyllt på i bland.

Nu vill Susanna uppmärksamma andra på vad som kan han hända om man har en likadan brevlåda.

– Det kanske är någon annan som är drabbad och som kanske funderat över var deras post har tagit vägen.

Anmälde till affären

Susanna anmälde även brevlådan till Clas Ohlson, där hon hade köpt den, och de har nu dragit tillbaka försäljningen av den eftersom det visade sig vara en konstruktionsmiss.

– Det mest spännande är att mina föräldrar hade samma brevlåda och de fann räkningar från 2013 som hade trillat ner och de skyllde väl på varandra och vem som hade slarvat bort dem, säger Susanna skämtsamt.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag