Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Susannas post slukades av brevlådan

Susanna hämtade skruvmejseln och bände upp "golvet" i den stora brevlådan. Det visade sig att all post hade ramlat ner där under och samlats i en hög.
Foto: Privat
Högen hon fann var över två decimeter och innehöll allt möjligt: kallelser, räkningar, vykort och julkort sedan julen 2014.
Foto: Privat
"Jag blev skriven ur a-kassan, en grej gick till inkasso och det var ingen ordning", säger Susanna Gerhardsson.
Foto: Privat
"Mina föräldrar hade samma brevlåda och de fann räkningar från 2013 som hade trillat ner och de skyllde väl på varandra och vem som hade slarvat bort dem", säger Susanna.
Foto: Privat
Nu vill Susanna uppmärksamma andra på vad som kan han hända om man har en likadan brevlåda.
Foto: Privat

När brev och räkningar slutade dyka upp började Susanna Gerhardsson ana oråd. Det visade sig att brevlådan hade slukat det mesta av posten sedan två år tillbaka.

– Det kanske är någon annan som är drabbad och som kanske funderat över var deras post har tagit vägen, säger hon.

Det började med att Susanna Gerhardsson, 36, från Västerås, började fundera över var hennes post tog vägen. I stället började brev från inkasso komma och dessutom så hade enbart ett av hennes tre barn fått julkort.

– Så i julas när jag kikade ner i brevlådan så såg jag en svart kant och tänkte att där under kan ju breven ha trillat ner, säger Susanna.

Susanna hämtade skruvmejseln och bände upp "golvet" i den stora brevlådan. Det visade sig att all post hade ramlat ner där under och samlats i en hög.

– Högen var säkert på två decimeter och innehåll allt möjligt. Kallelser, räkningar, vykort och vykort sedan julen 2014, och andra brev som jag hade behövt få i tid.

Gick till inkasso

Och ja, betalar man inte räkningarna i tid så får det konsekvenser.

– Jag blev skriven ur a-kassan, en grej gick till inkasso och det var ingen ordning. Jag tänkte först att det var mycket stress och att jag hade börjat glömma saker. Sen har jag också två vilda tvillingar som jag har skyllt på i bland.

Nu vill Susanna uppmärksamma andra på vad som kan han hända om man har en likadan brevlåda.

– Det kanske är någon annan som är drabbad och som kanske funderat över var deras post har tagit vägen.

Anmälde till affären

Susanna anmälde även brevlådan till Clas Ohlson, där hon hade köpt den, och de har nu dragit tillbaka försäljningen av den eftersom det visade sig vara en konstruktionsmiss.

– Det mest spännande är att mina föräldrar hade samma brevlåda och de fann räkningar från 2013 som hade trillat ner och de skyllde väl på varandra och vem som hade slarvat bort dem, säger Susanna skämtsamt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.