Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Susana kidnappades – hittades död i soppåse

En vecka efter försvinnandet hittades Susana Carreras kropp i en svart soppåse.
Foto: Facebook

Den mexikanska affärskvinnan Susana Carrera kidnappades när hon skulle hämta sina barn.

En vecka senare hittades hennes styckade kropp i en svart sopsäck – intill låg en makaber lapp.

”Det här hände mig eftersom min man är ett as som inte ville betala lösensumman.”

Susana Carrera och hennes man drev tillsammans det framgångsrika aluminiumbolaget Pexaluminio, med kontor i parets hemstad Coatzacoalcos vid Mexikos sydöstra kust.

Övervakningsfilmer fångade hur affärskvinnan kidnappades utanför en väns hus, dit hon hade åkt för att hämta sin dotter. Kort efter att hon hade ringt på dörrklockan dyker en bil upp. En man kliver ut och för bort Susana Carrera, rapporterar Excelsior.

Polisen har utan framgång sökt de misstänkta kidnapparna. En vecka efter försvinnandet, den 13 februari, hittades hennes kropp i en svart soppåse på en ödetomt i staden. 

Huvudet var avhugget och intill den styckade kroppen låg en lapp.

”Det här hände mig eftersom min man är ett as som inte ville betala lösensumman”, stod det på lappen.

Kidnappad affärskvinna hittad styckad i Mexiko

Kidnapparna ska ha krävt en lösensumma på motsvarande två miljoner kronor. Pengar som familjen hade varit oförmögna att samla ihop, enligt lokala medier. Det är oklart hur kravet ska ha framförts. 

I ett inlägg på Facebook bekräftade Susana Carreras man Luis Manríquez att hans fru hade hittats mördad, och han tackade för det stöd han hade fått under veckan som hon varit försvunnen.

Mexiko har länge plågats av kidnappningar och antalet fall uppges ha ökat i staden där familjen bodde. 2018 rapporterades 49 kidnappningsfall och 160 mord, enligt lokala myndigheter. I helgen hölls protester i staden efter att fallet väckt stor uppmärksamhet och ilska.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.