Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Surfade på Facebook – ramlade ner från pir

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Polis i Australien tvingades under måndagen rädda en turist som gått av en pir i Melbourne. Anledningen till fallet: Kvinnan surfade på Facebook i sin smartphone.

Människor som tagit sig till Saint Kildas pir i Melbourne under måndagen fick uppleva en dramatisk afton.

En taiwanesisk student var så fokuserad på sin Facebooksida att hon gick av piren och föll ner i vattnet. Vittnen till händelsen larmade polis som efter 20 minuter lyckades rädda kvinnan med hjälp av en båt.

– Hon låg då på rygg, flytandes i vattnet eftersom hon enligt egen utsago inte kan simma, säger Dean Kelly vid Victoriapolisen, enligt BBC.

Höll fast i telefonen

Händelsen har fått Victoriapolisen att gå ut med en uppmaning om att medborgarna ska vara mer vaksamma när de använder sociala medier nära vatten.

– När vi kom bad hon om ursäkt. Hon sa: "Jag kollade min Facebooksida på telefonen och ramlade i", säger Kelly.

Någon anmälan om förlorat gods behövde dock aldrig skrivas. Enligt polisen höll kvinnan krampaktigt fast i sin mobiltelefon genom hela räddningsoperationen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.