Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Superstora bokstäver på gata vid Vita huset

Black lives matter Plaza är nya namnet på gatan.
Enorma bokstäver med budskapet ”Black lives matter” har målats på en gata vid Vita huset.
Foto: CARLOS VILAS DELGADO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Black lives matter plaza är nu namnet på en del av den 16 gatan i Washington DC.
Foto: KHALID NAJI-ALLAH/ EXECUTIVE OFFICE OF / EPA TT NYHETSBYRÅN
Muriel Bowser, borgmästare i Washington DC, utannonserade det nya gatunamnet på fredagen.
Foto: KHALID NAJI-ALLAH/ EXECUTIVE OFFICE OF / EPA TT NYHETSBYRÅN

Washington DC hedrar Black lives matter med en jättemålning. 

Utanför kyrkan där Donald Trump tidigare i veckan höll ett kritiserat framträdande döps gatan om till Black lives matter-plaza. 

Donald Trump fotograferades med en bibel i handen utanför St John´s kyrka i tisdags, ett framträdande som fått kritik. Detta efter det blivit känt att demonstranter som stått där innan beskjutits med tårgas och gummikulor för att man skulle skingra folksamlingen innan presidenten kom dit. 

Som svar på händelsen väljer Washington DC att hedra Black lives matter-rörelsen med en stor målning som sträcker sig två kvarter på den gata som går förbi kyrkan och hela vägen till Vita huset. Och den delen av gatan som går utanför kyrkan döps nu om till Black lives matter-plaza. 

 – Vi vill uppmärksamma och säkerställa att vår nation blir mer rättvis och att svarta liv och människor betyder något i vårt land, sa borgmästaren Muriel Bowser till NBC Washington under fredagen. 

Kritiserats av presidenten 

Det har varit stora protester efter George Floyds död vid Vita huset i Washington.  Donald Trump har kritiserats borgmästaren för att göra för lite och att hon tvekat med att kalla in stadens poliskår. Han twittrade också att demonstranterna som försökte ta sig in över Vita husets murar skulle mötas av ilskna hundar.

Se drönarbilderna från London, Sydney och Melbourne

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.