Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Superstark chili blir indiskt vapen

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Indisk polis har börjat använda den kanske starkaste chilin i världen, Bhut jolokias, som vapen. Chilin är så stark att den kan göra folk medvetslösa, rapporterar The Guardian.

Bhut jolokias styrka uppmäter 1 001 304 scovillegrader, vilket är enheten som chilins hetta mäts med, vilket kan jämföras med tabasco som har upp till 8000 scoville.

Sedan ryktet spred sig om den starka chilin, som tidigare användes av bönder för att hålla elefanter borta, har fler och fler fått upp ögonen för den, enligt The Guardian.

För ett år sedan användes chilin av indisk polis som "chiligranater" mot demonstranter. Nu har en anan grupp poliser från en annan delstat sökt om tillstånd för att använda chilin som vapen. Detta är något som bönderna gläds åt då de fått en möjlighet att tjäna pengar.

Världsrekord

Bhut jolokias ska vara stå stark att den kan få personer medvetslösa. Nyligen tog sig en kvinna in i Guinness Rekordbok efter att ha ätit 51 stycken Bhut jolokias.

Dagens Nyheter har också skrivit om den superstarka chilin som kostar drygt 225 kronor för ett kilo.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.