Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Sugar Man" i natt: Malik var fantastisk

DETROIT/STOCKHOLM. Sixto Diaz Rodriguez spelade i natt i Detroit – bara några timmar efter Malik Bendjellouls död.

Han nämnde inget under spelningen men berättade efteråt om sina känslor för regissören som gjorde honom världsberömd.

– Jag är chockad. Malik var en fantastisk man, säger Rodriguez.

Regissören Malik Bendjelloul dog i går kväll endast 36 år gammal.

Han blev världsberömd 2013 efter att ha vunnit en Oscar för dokumentären ”Searching for Sugar Man” om artisten Sixto Diaz Rodriguez.

Rodriguez spelade i natt på Masonic Temple i Detroit men nämnde inte Malik Bendjellouls död under framträdandet.

"En fantastisk människa"

Journalisten Lyle Cifuentes, på stationen WXYZ, väntade för Expressens räkning kvar efter spelningen för att få en intervju, men informerades av vakterna om att inga intervjuer skulle ges.

– Jag pratade först med hans basist. Hon trodde att Rodriguez inte visste om att Malik var död under spelningen, säger hon.

En stund senare dök Rodriguez upp och Lyle Cifuentes fick en kort pratstund.

– Jag är chockad. Min familj berättade om vad som hänt för bara ett par timmar sedan. Malik var en fantastisk människa. Han var både unik och väldigt vänlig, berättade Rodriguez.

Spelar i Chicago

Lyle Cifuentes förklarar att artisten verkade chockad.

– Han var mycket ödmjuk. Han sa att han var väldigt ledsen och nedstämd efter beskedet, säger hon.

Efter det korta samtalet fördes artisten i väg av säkerhetspersonalen. På onsdagskvällen har han en inplanerad spelning i Chicago.

Filmen gjorde honom berömd

Berättelsen om Sixto Diaz Rodriguez har berört hundratusentals människor över världen. Filmen ”Searching for Sugar Man” handlar om artisten Rodriguez som, efter en misslyckad karriär i USA på 70-talet, föll i glömska.

Några år senare började hans låtar spelas på radio i länder som Sydafrika, Zimbabwe, Nya Zeeland och Australien. Musiken blev en röst för det vita apartheidmotståndet i Sydafrika och helt ovetandes blev han kultförklarad.

Rykten om självmord

Men få människor visste om han ens levde. Det gick till och med rykten om att han begått självmord i början av 70-talet, efter en misslyckad konsert.

Mystiken kring Rodriguez i Sydafrika skulle komma att hålla i sig långt in på 90-talet och Rodriguez visste själv inte om att han var så populär i Sydafrika förrän 1998, när hans äldsta dotter fann en webbplats om honom.

Filmen är berättad ur ett sydafrikanskt perspektiv och har fått fantastiska recensioner världen över.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.