Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Succé för Expressens valkompass – nu ännu bättre

Hur stämmer dina åsikter överens med Annie Lööf? Foto: VILHELM STOKSTAD/TT / TT NYHETSBYRÅN
Eller kanske Lars Adaktusson. Foto: PRESSBILD / KD
Gudrun Schyman. Foto: LISA MATTISSON EXP
Gustav Fridolin. Foto: OLLE SPORRONG

Över en halv miljon har redan använt Expressens valkompass. Nu förbättrar vi den ytterligare med nya frågor och med kandidatkoll. Hur stämmer dina åsikter överens med vad Annie Lööf, Lars Adaktusson eller någon av de andra kandidaterna tycker? 

Gör Expressens valkompass här!

Om bara lite drygt två månader är det val och det politiska läget är minst sagt oklart. Mycket av den politiska debatten handlar om vem som ska kunna regera med vem och de politiska sakfrågorna har kommit i skymundan. 

Med Expressens valkompass kan du på ett enkelt sätt testa dina åsikter mot partiernas politik och på så sätt få en fingervisning om vilket eller vilka partier som passar dig bäst. Valkompassen utgår från den sammanställning av frågor som TT valt ut i samråd med statsvetaren Tommy Möller och journalisten Christer Isaksson. Expressens egen expert, Statsvetaren Jenny Madestam, guidar genom frågorna i informativa videoklipp.

”Här lyfts olika argument för och emot i sakfrågor fram, dessutom ges vägledning i valet av parti”, säger Jenny Madestam. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Frågorna har uppdaterats för att bli mer aktuella

 ”Med Valkompassen får väljarna värdefulla kunskaper som kan vara svåra att tillskansa sig på egen hand. Här lyfts olika argument för och emot i sakfrågor fram, dessutom ges vägledning i valet av parti”, säger Jenny Madestam.

Sedan Valkompassen lanserades har fler än en halv miljon svarat på frågorna. Men partier kan ändra åsikter och nya frågor kan bli mer aktuella. Frågorna har därför uppdaterats för att bli ännu mer aktuella. För dig som redan använt valkompassen finns det alltså anledning att göra det igen. 

 

LÄS MER: Jonas Sjöstedt om Valkompassen: ”Den var tydlig” 

 

Ytterligare en anledning är att vi nu också lagt till en kandidatfunktion. Det är ju inte alltid som de enskilda riksdagskandidaternas åsikter stämmer helt överens med partiets. 

Så gå in och se hur dina åsikter matchar mot Annie Lööfs, Gustav Fridolins, Lars Adaktussons, Gudrun Schymans eller någon av de andra drygt 360 kandidaternas. 

 

LÄS MER: Jomshofs förvåning efter valkompassen 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!