Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Styrelseordföranden i Misen lämnar sin post

Tore Sandvold, styrelseordföranden i Misen Energy AB avgår.
Foto: Olle Sporrong

Styrelseordföranden i Misen Energy AB avgår.

Expressen har tidigare avslöjat bolaget naturgasaffärer i Ukraina och kopplingar till ryska maffian.

Expressen avslöjade i somras det Göteborgsbaserade naturgasbolaget Misen Energys starka ägarkopplingar till den brottsmisstänkte oligarken Dmytro Firtasj och en uppsatt ledare inom ryska maffian, Semjon Mogilevitj. Båda jagas av FBI. Mogilevitj finns dessutom på FBI:s internationella tio-i-topp-lista över "Most Wanted".

Expressen kunde också avslöja hemligstämplade interna dokument - bland annat ett avtal med ukrainska staten - där svenska Misen Energy AB fått kontrollen över hälften av landets naturgastillgångar.

Nu har bolagets styrelseordförande, norrmannen Tore Sandvold, meddelat att han avgår.

Bolaget skriver i ett pressmeddelande:

"Tore I. Sandvold, styrelseordföranden i Misen Energy AB (publ), har idag meddelat valberedningen sitt beslut att senast vid årsstämman 2015 avgå som ledamot och ordförande i styrelsen för Misen Energy AB (publ). Exakt tidpunkt och ytterligare detaljer kommer att diskuteras med valberedningen och offentliggöras senare."

Misen Energys vd Göran Wolff säger till Expressen att han inte känner till några närmare detaljer kring styrelseordförandens avgångsbesked och orsaken bakom detta.

- Ärligt talat så vet jag faktiskt inte. Det får Tore Sandvold svara på själv.

Norrmannen har en bakgrund som generaldirektör i norska oljeministeriet och som energirådgivare på norska ambassaden i USA.

Expressen söker Sandvold för en kommentar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.