Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Studentflak stannade – för att hjälpa tiggaren

Studentflaket stannade för att plocka upp burkarna åt kvinnan som letade i papperskorgar.
Foto: Frida Hasselvall

Studenter på ett flak stannade lastbilen och började samla ihop alla urdruckna ölburkar.

De gav alltihop till en tiggare som letade i papperskorgar.

– Deras beteende känns hoppfullt inför framtiden, säger Frida Hasselvall som fotade händelsen och la upp den på Facebook.

Studenter som åkte förbi Karlaplan i Stockholm med ett studentflak fick syn på en romsk kvinna som gick letade brukar i papperskorgar.

De stannade sitt flak och började samla ihop sina urdruckna ölburkar för att ge dem till kvinnan. Frida Hasselvall, som gick förbi tog en bild och la upp på Facebook, bilden har hittills fått nästan 200 likes.

"Plötsligt ser jag med stolthet att den skräniga lasten är vår framtid. Det finns hopp, kära vänner. Det finns hopp!" skriver Frida Hasselvall på Facebook.

Brukar sitta vid Karlaplan

– Först började det hagla burkar till kvinnan på marken, när jag såg det blev jag nästan provocerad. Sedan stannade de lastbilen och studenterna började på ett mer organiserat och värdigt sätt att samla ihop burkarna och ge dem till kvinnan, berättar Frida Hasselvall.

Vilken skola studenterna kommer ifrån är oklart, men Frida Hasselvall berättar att hon känner till kvinnan sedan tidigare.

– Hon är rom och brukar sitta och tigga i tunnelbanan vid Karlaplan, jag brukar ge henne en matkasse och prata med henne ibland, säger hon.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.