Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Studenterna vill ha Bah Kuhnke – trots nekandet

Katarina Folkeson, kommunalråd Örebro och språkrör för Gröna Studenter, om att Isabella Lövin lämnar politiken
Alice Bah Kuhnke har meddelat att hon inte vill ställa upp som kandidat till språkrör, men nomineras nu ändå.Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES

Alice Bah Kuhnke har sagt nej. Men nu vill Miljöpartiets studentorganisation ”Gröna studenter” se henne som nästa språkrör. 

”Gröna Studenter vill att det språkröret ska vara någon med stor drivkraft och starkt engagemang för en hållbar planet och ett hållbart samhälle”, skriver de i ett inlägg på Facebook. 

”Vi tror att denna någon är Alice Bah Kuhnke och hoppas nu att hon kan tänka sig att kandidera trots att hon tidigare i processen tackat nej.”, skriver de avslutande. 

När Isabella Lövin meddelade att hon skulle avgå språkrör tidigare i somras, var det flera som tippade att Bah Kuhnke skulle kandidera. Men till mångas förvåning tackade hon nej till att ställa upp. 

Enligt hennes pressekreterare Joakim Söder, var anledning att hon har flera tunga uppdrag i EU-parlamentet och har ett starkt stöd av sina väljare att vara där hon är.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.