Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Studenterna dog – bara timmar efter sitt bröllop

Will Byler och Bailee Ackerman Byler gifte sig på lördagen under en ceremoni på fästmannens familjegård.
Foto: Facebook
Några timmar senare var paret döda efter en tragisk helikopterkrasch.
Foto: Facebook
Paret hoppade in i helikoptern för att åka vidare till sin bröllopsresa.
Foto: CNN

På lördagen gifte sig studenterna Will Byler och Bailee Ackerman Byler på fästmannens familjegård. 

Timmar senare var de döda. 

Brudparet lämnade familj och bröllopsgäster i en helikopter som av oklar anledning kraschade strax efter att den lyft från mottagningen, skriver CNN.

Will Byler och Bailee Ackerman Byler gick på samma universitet och tävlade tillsammans för skolans roddlag. Om mindre än ett år skulle de båda ha tagit sin examen från Sam Houston State University. 

På lördagskvällen utbytte de ringar under en bröllopsceremoni på fästmannens familjegård. 

– När Bailee träffade Will så föll hon totalt. Will var så äventyrlig och levde livet fullt ut varje dag, säger brudgummens bästa vän Katie Ellis till New York Post.

Efter bröllopsfesten lämnade brudparet gården i en helikopter inför jublande gäster och familj. Planen var att åka till San Antonio för att därefter resa vidare till sin bröllopsresa. 

Brudparet dog i helikopterkrasch – timmar efter bröllopet

Men helikoptern hade inte hunnit längre än 24 kilometer när det av oklar anledning fick problem och kraschade. Enligt amerikanska myndigheter var den uppe i luften endast fem till tio minuter, skriver ABC13.

Will Byler och Bailee Ackerman Byler gick på samma universitet och tävlade tillsammans för skolans roddlag.
Foto: Facebook

Piloten och det nygifta brudparet dog i kraschen som inträffade i Uvalde i delstaten Texas, rapporterar CNN. 

”Det är med stor sorg vi måste meddela att Will Byler och Bailee Ackerman Byler tragiskt har gått bort i en helikopterolycka efter deras bröllop. Vi ber er att ha Byler-paret i era tankar och böner”, skriver skolans studenttidning, The Houstanian, i ett uttalande på Facebook. 

Familjemedlemmar ska ha blivit oroade när de inte hörde något från dem och därefter tagit sig till olycksplatsen i en privat helikopter.  

– Bailee var full av liv, vacker och kunde skänka så mycket glädje med sitt leende. Jag älskar de båda så mycket och de kommer alltid betyda mycket för mig. De kommer att saknas av så många. En dag kommer vi alla få se deras leenden och smilgropar igen, säger bästa vännen Katie Ellis.

https://www.facebook.com/HoustonianNews/photos/a.408298737268/10157048228982269/?type=3&theater


Den tragiska helikopterolyckan ska nu utredas, men den tuffa terrängen och den isolerade platsen med flera kilometer till närmsta väg gör arbetet svårt, skriver CNN. 

– Att ta sig dit med släpvagn och lastbil och människor som kan lyfta helikoptern kommer bli svårt, säger utredaren Craig Hatch till nyhetskanalen. 

Orsaken till helikopterolyckan är fortfarande oklar. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.