Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Studenter kom till fest i uniformer – polisanmäls

Här är några av dagens största inrikesnyheter.
Studenterna såg ut som SS-soldater, enligt ordföranden för Teknologkåren i Luleå.Foto: Google maps

Några studenter som klätt ut sig i något som liknade tyska nazistuniformer stoppades när de ville komma in på studentkårens nattklubb Stuk i Luleå i november.

– De såg ut som SS-soldater. Det var väldigt provokativt och gjorde att många kände sig illa berörda. Vi tycker att det är förskräckligt och det här är absolut inte vad vi studenter håller på med. Det är inte acceptabelt här på campus, säger Oscar Eriksson, ordförande för Teknologkåren, till P4 Norrbotten.

Dök upp i uniformer

Det var i samband med att Luleå tekniska universitets (LTU) studentevenemang Fejden hölls som ett av de deltagande lagen dök upp i uniformer. De hade inga nazistsymboler men liknade ändå de som tyska soldater bar under andra världskriget.

En polisanmälan har gjorts av personalen vid Stuk och ledningen för LTU tar kraftigt avstånd från agerandet.

LÄS MER: För dig med premium – allt det senaste inom:
Reportage & Granskning 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.