Strömavbrott på Arlanda – bagageband står stilla

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Ett strömavbrott har lett till att bagagebanden på Arlanda står helt stilla.
Foto: Privat
Det är långa köer för att hämta ut sina väskor.
Foto: Privat

Under söndagskvällen står bagagebanden på Arlanda still efter ett strömavbrott och resenärerna har slagit sig ner på de orörliga banden. 

– Vi har för närvarande ett strömavbrott som påverkar halva terminal 5, på incheckningen och bagagehanteringen, säger Ellen Laurin, pressansvarig vid Swedavia. 

Sedan omkring klockan 19.30 på söndagskvällen står bagagebanden stilla samtidigt som allt fler resenärer trängs i hallen i väntan på sina resväskor. 

– Det är kaos. Det bara väller in folk. Bagageband 6 och 7 är de enda som rullar på hela Arlanda. Där försöker man nu köra bagage från alla flyg. Kaos är enda rätta ordet, säger en resenär.  

På bilder från bagagehallen syns människor sitta på de orörliga banden. Swedavia berättar att strömavbrottet gäller halva incheckningen och halva bagagehanteringen i terminal 5. 

– Så då har vi flyttat över till den sidan som det inte är strömavbrott på. Så allt rullar på men det kan bli smärre förseningar, säger Ellen Laurin. 

Ännu okänt vad som orsakat strömavbrottet

Resenärerna kommer få sitt bagage på banden i den halva av bagagehallen som fortfarande har ström. 

– Allt rullar på men det går lite långsammare, säger Ellen Laurin. 

Vet ni vad som orsakade strömavbrottet? 

– Det är något som vi givetvis tittar på. 

Vid 21.45 rådet fortfarande strömavbrott men Swedavia meddelar att bagagehanteringen ändå flyter på och att incheckningen har flyttat till den el av terminal 5 som inte är påverkad av avbrottet. 

Början av sommaren präglades av kökaos i Arlandas ankomsthallar, främst till följd av underbemanning i säkerhetskontrollerna. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.