Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Strider på hotell i Kabul - flera döda

Foto: Omar Sobhani/Reuters

Sent i går kväll stormade talibaner ett hotell i Kabul där en bröllopsfest pågick. Hotellvakter sköts ihjäl och mängder av gäster togs som gisslan.

Vid niotiden på morgonen, svensk tid, rapporterades striderna vara över. 13 liv krävdes.

Attacken mot hotellet Spozhmai vid Qarghasjön blev blodig. 13 människor dödades när tungt beväpnade talibaner stormade en bröllopsfest.

Tre hotellvakter sköts ihjäl direkt och ett okänt - men stort - antal människor togs som gisslan sent i går kväll. Därefter tog utdragna strider mellan attentatsmännen och afghanska säkerhetsstyrkor - understödda av Nato-trupper - vid.

Belägringen över

Tidigt på morgonen lyckades man frita omkring 35 personer ur gisslan och några timmar senare - vid niotiden på morgonen, svensk tid - meddelade de afghanska styrkorna att belägringen var över.

Efter en genomsökning av hotellet konstaterades att sammanlagt 13 personer hade dödats. Förutom de tre hotellvakterna dog fem terrorister, fyra civila och en polis, säger polischefen Ayoub Salangi.

Talibanerna låg bakom

Talibanerna tar på sig ansvaret för attacken och deras talesman Zabiullah Mujahid säger enligt AP att de utför attacken eftersom utlänningar där dricker alkohol och deltar i andra "förbjudna aktiviteter".

Han säger också att talibanerna ligger bakom attackerna på två hotell, men än så länge finns bara bekräftade uppgifter om attacker på ett hotell.