Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

MobilTabletDator
Premium:

Striden om vattenlandet och Sveriges dyraste simhall

Om allt går åt skogen kan Motala få stoltsera med Sveriges dyraste simhall och en dumstrut som kommer att synas över hela Östgötaslätten.

Men om drömmen blir sann så får en arbetarstad i luggsliten kostym en total makeover och besökarna ska komma från fjärran och snurra i gång ekonomin.

Mycket står på spel.

En miljardinvestering i en Aquadome i natursköna Varamon, exklusiva spelningar med världsartister, ett leklandskoncept som världen ännu inte skådat. En plats på kartan, varje kommunalråds dröm. Och jobb, så många jobb.

Motalas rikaste man får bo i skuggan av bygget men hejar på ändå.

Men en pensionärs envetna kamp kan sätta stopp för allt.

Hon slåss för de vindpinade tallarna, minigolfen och danskvällarna från förr. Snart avgörs allt i domstolen.

Är du redan prenumerant, logga in för att läsa.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Allt detta ingår:

• Expressen.se och Expressen–appen – obegränsad tillgång till alla artiklar

• E-tidning och korsord alla dagar

• Alla artiklar på skonahem.se, halsoliv.se, levaochbo.se, teknikensvarld.se, mama.nu, alltomresor.se, amelia.se och alltommat.se

• Dela din prenumeration med upp till 3 personer

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.