Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Strauss-Kahn misstänks för sexköpshärva

Dominique Strauss-Kahn.Foto: Yoan Valat

Det stormar kring tidigare politiske höjdaren Dominique Strauss-Kahn igen.

Strauss-Kahn misstänks vara inblandad i en stor prostitutionshärva i Frankrike och har gripits av polis.

– Jag utmanar dig att se skillnad mellan en naken prostituerad och vilken annan naken kvinna som helst, säger Strauss-Kahns advokat Henri Leclerc till fransk tv.

För snart ett år sedan greps Dominique Strauss-Kahn i New York, misstänkt för att ha våldtagit en hotellstäderska. Strauss-Kahn var då högsta chef för Internationella valutafonden IMF och en favorit i det kommande franska presidentvalet.

Åtalet lades senare ner, men Strauss-Kahn hade då redan lämnat sin post som direktör i IMF.

Nu misstänks Dominique Strass-Kahn vara inblandad i en stor prostitutionshärva, rapporterar flera internationella medier, däribland BBC.

Har gripits

Enligt BBC har Strauss-Kahn gripits av polis och hålls nu i förvar i staden Lille i norra Frankrike. BBC rapporterar att polisen har hållit förhör med flera prostituerade kvinnor som erkänt att de haft sex med Dominique Strauss-Kahn.

Han förnekar dock att han vetat om att kvinnorna sålde sex.

– Jag utmanar dig att ske skillnad mellan en naken prostituerad och vilken annan naken kvinna som helst, säger Strauss-Kahns advokat Henri Leclerc till fransk tv.

Prostitution är lagligt i Frankrike, men flera andra delar av sexhandel är inte det, inklusive att driva bordell.

Enligt BBC misstänks åtta andra personer i samma härva för att ha organiserat sexhandel och använt olika företags pengar för att betala för sex.

BBC uppger att tre av de misstänkta har haft nära kopplingar till Dominique Strauss-Kahn.