Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Strandhäll om familjens sorg efter sambons död

I september gick Strandhäll ut med att hon avgår som minister.
Annika Strandhäll skriver om familjens sorg efter hennes sambos död.Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN

Det har varit ett svårt år för tidigare ministern Annika Strandhäll efter att hennes sambo dött. 

På Facebook skriver hon om familjens smärta och sorg – men tackar också för det stöd som familjen fått de senaste månaderna.

I augusti meddelade socialförsäkringsminister Annika Strandhäll, S, att hon skulle ta en paus från sitt arbete på grund av ett dödsfall i familjen. I slutet av augusti meddelade hon sin avgång och berättade att det var hennes sambo som hastigt gått bort. Hon förklarade då att hon behöver tid att fokusera på sin familj och specifikt sina barn. 

– Orsaken till att jag fattat det här beslutet är att jag behöver kunna styra över min almanacka och fokusera på tjejerna som har det tufft just nu. Jag vill få tid till det på ett annat sätt än vad som är möjligt i statsrådsuppdraget, sa hon till DN då. 

”Inneburit så mycket sorg”

I ett inlägg på Facebook reflekterar Strandhäll nu kring året som gått och den sorg som familjen försöker att hantera. 

”Ett år som för min del inneburit så mycket sorg. Min yngsta dotter sa i går efter att hon tittat på en tik tok video på nätet där frågan ställdes ” om du skulle välja mellan att leva om 2019 eller drunkna vad skulle du välja då?

”Mamma sa hon, ”jag kan inte välja.””

https://www.facebook.com/strandhallannika/posts/1226464984222628

Strandhäll skriver vidare om sin bävan att vara ensam förälder, men också om glädjen som hon känner när hon ser hur barnen hanterat situationen. Hon tackar för allt stöd som hon fått från vänner, kolleger och alla andra som visat empati för familjens situation: 

”Inte minst vill jag också tacka alla er, nära och kära, kollegor och vänner men också alla er därute som bara sådär visat omtanke och värme på ett otroligt fint sätt. Den känslan tar jag med mig in i det nya decenniet, med den känslan i kroppen välkomnar jag 2020.”

Mellan 2014 och 2017 var Annika Strandhäll socialförsäkringsminister, och mellan 2017-2019 var hon socialminister. Efter regeringsbildningen blev hon återigen socialförsäkringsminister.

LÄS MER: För dig med premium – allt det senaste inom:
Reportage & Granskning 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.