Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stort stopp i tågtrafiken

Foto: Mikael Fritzon

STOCKHOLM. Under påskhelgen väntas inställda tåg och förseningar på grund av banarbeten.

Men redan på tisdagskvällen slog tågproblemen till.

Ett stort tågstopp i Småland drabbar resenärer på sträckorna Malmö–Stockholm och Köpenhamn–Stockholm.

Först vid 5-tiden på onsdagsmorgonen väntas trafiken var i gång igen.

Påsken är den helg på året då flest banarbeten utförs. Anledningen enligt trafikverket är många röda dagar, vilket innebär att resandet inte är så omfattande. Den här påskhelgen genomför trafikverket tre stora banarbeten: i Stockholm, Småland och Skåne.

Stölder på vägen

Men redan under tisdagskvällen började problemen med ett jättestopp i Småland, mellan Nässjö och Tranås. Anledningen till tågstoppet är enligt trafikverket att man drabbats av kopparstölder.

- Det är tydligen omfattande kopparstölder, säger Anders Edgren vid SJ:s pressjour.

Tio SJ-tåg som skulle ha passerat på sträckan på tisdagen tvingas nu släppa av alla resenärer i Nässjö respektive Tranås så att de kan slussas förbi problemsträckan med bussar. Väl på andra sidan kommer resenärerna att kunna fortsätta sin resa med tåg mot slutdestinationen.

Blir sena

- Tågen kan inte köra igenom, så de får vända. Resenärerna kommer att komma fram men de kommer att bli sena, ungefär en timme. Men det kan variera, säger Anders Edgren vid SJ:s.

Han försäkrar att tågstoppet inte kommer att påverka påskresenärerna.

- Det ska vara klart i morgon bitti, säger Anders Edgren.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.