Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Man sköt i bostad – misstänks för mordförsök

Foto: Google maps

En stor polisinsats inleddes utanför Östhammar i Uppland vid 22-tiden på torsdagskvällen sedan en man skjutit flera skott i en lägenhet.

 – Polisen besvarar skjutningen och mannen träffas av polisens skott, säger Kristoffer Sahlin, som är åklagare vid åklagarkammaren i Uppsala till TT. 

Vid 22-tiden kallades polis till en adress i Östhammar efter att flera skott avlossats i en lägenhet. 

Polisen blev beskjutna och besvarade elden. Mannen träffades. 

– När polisen kommer dit avlossas flera skott. Polisen besvarar skjutningen och mannen träffas av polisens skott, säger förundersökningsledare Kristoffer Sahlin, åklagare vid åklagarkammaren i Uppsala.

När mannen, som är i 30-årsåldern väl kom ut vid 05.15 på morgonen, så var han skottskadad och togs om hand av ambulanspersonal.  

– Polisen har haft flera samtal med mannen under natten och morgonen uppmanat honom att komma ut, det är oklart vad exakt det är som gör att mannen tillslut följer uppmaningen, säger Johan Thalberg vid polisen region mitt. 

Polisen bekräftade senare under fredagen att det var deras skott som hade träffat mannen. 

Misstänkt för mordförsök

Det är oklart om flera personer befann sig i bostaden.

– När mannen har lämnat lägenheten och vi kommer in i bostaden är den tom, säger Johan Tahlberg. 

Mannens grannar och boende i närliggande hus evakuerades under natten. Johan Tahlberg vet inte om de har fått komma hem, men säger att de avspärrningar som gjorts av vägar och liknande har plockats bort. 

Mannen är misstänkt för försök till mord och det kan enligt Tahlberg inte uteslutas att fler brottsrubriceringar tillkommer under utredningens gång. 

Mer från Expressen


”Minsta alfahanne-comebacken jag någonsin sett”

Masshån mot Tate – efter svaret till Greta Thunberg

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.