Stort polispådrag vid Odenplan i Stockholm

Publicerad

En grupp med 10-20 tal ungdomar gick bärsärkargång på Odenplans tunnelbaneperrong.

Polisen uppger att ungdomarna var maskerade med halsdukar och slog med plaströr på spärrar och fönster.

Enligt polisen har händelsen ingenting att göra med helgens demonstrationer eller de planerade attackerna vid centralstationen i fredags.

Polisen fick in larmet klockan 18.33 och kallades till Odenplans tunnelbana. På perrongen ska 10-20 ungdomar ha befunnit sig, de ska enligt polisen ha varit aggressiva och utåtagerande vilket fått folk att reagera.

– Vi fick in uppgifter om att de befann sig ett tiotal ungdomar på perrongen, de störde allmän ordning, folk hade ringt in och sagt att de kände sig rädda. Vi genomförde visitation av några av ungdomarna, säger Magnus Modig, vakthavande befäl vid polisen i Stockholm.

Ingen person frihetsberövades men polisen bröt upp gruppen med ungdomar.

Perrongen höll stängt

Enligt polisen rör det sig om ungdomar i åldern 13-16 år.

– De var maskerade med halsdukar för ansiktena och slog med plaströr mot fönster och spärrar i tunnelbanan, säger Karl Alfredsson, KC-befäl vid polisen i Stockholm.

– Under tio minuter körde vi förbi Odenplans tunnelbana på polisens order. I övrigt har det varit en polisär händelse, säger Bengt Stenberg vid SL:s pressjour.

Han har inga uppgifter om det ska vara invandrargäng.

– Vi har trygghetsvärdar på plats som samarbetar med polisen. Vad det har sagt på plats är mellan dem, säger Bengt Stenberg vid SL:s pressjour.

Händelsen har ingen koppling till helgens demonstrationer eller de planerade attackerna vid centralstationen i fredags enligt polisen.

– Jag kan inte säga att detta hänger samman, säger Magnus Modig.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag