Polisen finns på plats med flera patruller, piketpolis och en polishelikopter finns även i luften och har cirkulerat över Stockholms central. Foto: Rosahelikopter.sePolisen finns på plats med flera patruller, piketpolis och en polishelikopter finns även i luften och har cirkulerat över Stockholms central. Foto: Rosahelikopter.se
Polisen finns på plats med flera patruller, piketpolis och en polishelikopter finns även i luften och har cirkulerat över Stockholms central. Foto: Rosahelikopter.se
Det var oroligt vid Stockholms centralstation under fredagskvällen. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle. Foto: Suvad MrkonjicDet var oroligt vid Stockholms centralstation under fredagskvällen. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle. Foto: Suvad Mrkonjic

Det var oroligt vid Stockholms centralstation under fredagskvällen. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle.

 Foto: Suvad Mrkonjic

Stort polispådrag i centrala Stockholm

Publicerad

Ett stort polispådrag har pågått under fredagskvällen i Stockholms city och polishelikopter cirkulerar i luften.

En person greps i samband med händelsen och flera personer omhändertogs.

– Det kom gäng som var maskerade och hade svarta kläder, de hade träbitar i händerna och det kom vakter efter dem. De sprang mot Sergelgatan, säger ett vittne.

Under fredagskvällen har det varit oroligt kring Stockholms central. Många unga människor är i rörelse och polisen finns på plats med flera patruller.

Bland annat fanns kravallutrustad polis på plats vid Centralen och en polishelikopter har cirkulerat över Stockholms central.

– En person har gripits misstänkt för misshandel, vi har även ett par personer som har omhändertagits, det är brott mot knivlagen och våld mot tjänsteman, säger Albin Näverberg vid Stockholmspolisen.

Ska ha slagit personer som såg ut att ha utländsk bakgrund

Enligt Aftonbladet ska en stor grupp svartklädda och maskerade personer ha slagit personer som såg ut att ha utländsk bakgrund.

Innan dess ska rasistiska flygblad med buskapet "Det är nog nu!" spridits på platsen, skriver Aftonbladet.

Polisen vill inte kommentera vilken eller vilka typer av grupperingar som varit på platsen och som orsakat bråket. De vill inte heller kommentera de rasistiska flygbladen som ska ha spritts.

– Det är alla typer av grupperingar är ute en sådant här kväll, säger Albin Näverberg.

Ingen person ska dock ha kommit till skada i samband med kvällens bråk.

Patruller från Norrmalmspolisen finns på plats i centrala Stockholm. Enligt arresten vid Norrmalmspolisen har ett antal personer förts in.

– Man har fört in fyra fem frihetsberövade från ett bråk i city, säger Fredrik Nylen, vid Norrmalmspolisens arrestavdelning.

Polisen har följt olika grupperingar med ungdomar

Mycket poliser finns i omlopp och rör sig vid Centralen, vasagatan och Sergels torg. Polisen vill dock inte kommentera om det rör sig om en speciell insats och hänvisar till att det är lönehelg och milt väder ute.

– Vi har många i området, de har följt olika grupperingar med ungdomar, säger Albin Näverberg.

En person som jobbar på en restaurang i närheten uppger att det varit stökigt på plattan under kvällen.

– Det kom gäng som var maskerade och hade svarta kläder, de hade träbitar i händerna och det kom vakter efter dem. De sprang mot Sergelgatan, säger vittnet.

Enligt honom rörde det sig om 20-30 personer.

Klockan 20.18 kom den första rapporterna om oroligheter vid Centralen in till polisen och efter det har insatsen i centrala Stockholm satts i gång. Sedan 22-tiden är det dock lugnt på platsen.

Daniel Riazat, riksdagsledamot för Vänsterpartiet och skolpolitisk talesperson för partiet skriver på Twitter:

 

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag