Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stort polispådrag i centrala Stockholm

Polisen finns på plats med flera patruller, piketpolis och en polishelikopter finns även i luften och har cirkulerat över Stockholms central.Foto: Rosahelikopter.se
<p>Det var oroligt vid Stockholms centralstation under fredagskvällen. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle.</p>Foto: Suvad Mrkonjic

Ett stort polispådrag har pågått under fredagskvällen i Stockholms city och polishelikopter cirkulerar i luften.

En person greps i samband med händelsen och flera personer omhändertogs.

– Det kom gäng som var maskerade och hade svarta kläder, de hade träbitar i händerna och det kom vakter efter dem. De sprang mot Sergelgatan, säger ett vittne.

Under fredagskvällen har det varit oroligt kring Stockholms central. Många unga människor är i rörelse och polisen finns på plats med flera patruller.

Bland annat fanns kravallutrustad polis på plats vid Centralen och en polishelikopter har cirkulerat över Stockholms central.

– En person har gripits misstänkt för misshandel, vi har även ett par personer som har omhändertagits, det är brott mot knivlagen och våld mot tjänsteman, säger Albin Näverberg vid Stockholmspolisen.

Ska ha slagit personer som såg ut att ha utländsk bakgrund

Enligt Aftonbladet ska en stor grupp svartklädda och maskerade personer ha slagit personer som såg ut att ha utländsk bakgrund.

Innan dess ska rasistiska flygblad med buskapet "Det är nog nu!" spridits på platsen, skriver Aftonbladet.

Polisen vill inte kommentera vilken eller vilka typer av grupperingar som varit på platsen och som orsakat bråket. De vill inte heller kommentera de rasistiska flygbladen som ska ha spritts.

– Det är alla typer av grupperingar är ute en sådant här kväll, säger Albin Näverberg.

Ingen person ska dock ha kommit till skada i samband med kvällens bråk.

Patruller från Norrmalmspolisen finns på plats i centrala Stockholm. Enligt arresten vid Norrmalmspolisen har ett antal personer förts in.

– Man har fört in fyra fem frihetsberövade från ett bråk i city, säger Fredrik Nylen, vid Norrmalmspolisens arrestavdelning.

Polisen har följt olika grupperingar med ungdomar

Mycket poliser finns i omlopp och rör sig vid Centralen, vasagatan och Sergels torg. Polisen vill dock inte kommentera om det rör sig om en speciell insats och hänvisar till att det är lönehelg och milt väder ute.

– Vi har många i området, de har följt olika grupperingar med ungdomar, säger Albin Näverberg.

En person som jobbar på en restaurang i närheten uppger att det varit stökigt på plattan under kvällen.

– Det kom gäng som var maskerade och hade svarta kläder, de hade träbitar i händerna och det kom vakter efter dem. De sprang mot Sergelgatan, säger vittnet.

Enligt honom rörde det sig om 20-30 personer.

Klockan 20.18 kom den första rapporterna om oroligheter vid Centralen in till polisen och efter det har insatsen i centrala Stockholm satts i gång. Sedan 22-tiden är det dock lugnt på platsen.

Daniel Riazat, riksdagsledamot för Vänsterpartiet och skolpolitisk talesperson för partiet skriver på Twitter:

 

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.