Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stort polispådrag efter inbrott – bytet värt runt 6,5 miljoner

Polis ryckte tidigt på måndagsmorgonen ut till en lagerlokal intill Arlanda flygplats sedan skyddsvakter upptäckt ett pågående inbrott under natten mot måndagen.

– De kastade ut fotanglar när de flydde med skyddsvakterna efter sig, säger Tomas Ibstedt, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

Uppgifter till Aftonbladet gör gällande att bytet vid inbrottet uppskattas vara värt runt 6,5 miljoner kronor. 

Larmet inkom vid klockan 03.11 sedan skyddsvakter upptäckt att det pågick ett inbrott i en lokal, inte långt från flygplatsterminalen. 

Flera polispatruller ryckte ut.  

Polisen skriver på sin webbplats: "På plats har gärningsmännen kört genom grindarna till en lagerlokal på flygplatsområdet. En anmäld stulen lastbil har lämnats kvar. Gärningsmännen har avvikit i fordon och i samband med detta har man kastat ut fotanglar i syfte att eventuella förföljare ska få punktering. Inga uppgifter finns i nuläget om att någon drabbats."

Under morgonen söker polisen efter två mörka Audi. Samtidigt kontrolleras övervakningskameror från området kring flygplatsområdet.

Flydde i Audi – kastade ut fotanglar

– Jag har inte hört att någon körde på de här fotanglarna, men så kan det vara, säger Tomas Ibstedt, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

Gärningspersonerna flydde norrut, mot Uppsalahållet.

– Efter det har vi hållit koll på bägge sidorna av vägen, säger Tomas Ibstedt. 

Det är ännu oklart om personerna fått med sig något av värde i samband med inbrottet. Ingen är ännu gripen som misstänkt för den grova stölden. 

Polisen: Troligtvis värdesaker i lokalen

Uppgifter till Aftonbladet gör gällande att bytet vid inbrottet uppskattas vara värt runt 6,5 miljoner kronor. 

Vad hade man i den här lokalen?

– Troligtvis värdesaker, men det är oklart för mig. Nu arbetar vi på platsen under morgonen – vi måste få klart för oss vad som fanns för att få kännedom om vad de kan ha tagit, säger Tomas Ibstedt. 

Texten uppdateras.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!