Stort område i Nyköping avspärrat – en anhållen

Publicerad

Ett stort område i Isaksdal i Nyköping har spärrats av.

Flera polispatruller är på plats och enligt Södermanlands Nyheter är även en bombgrupp på plats.

En person ska vara anhållen.

Strax före klockan tre på torsdagseftermiddagen var avspärrningarna hävda, bekräftar polisen. 

Runt klockan 11.30 på torsdagen spärrade polisen av ett stort område i Isaksdal i Nyköping. 

Flera polispatruller kallades till platsen och även en lastbil som används när misstänka farliga föremål ska flyttas var på plats, skriver Södermanlands Nyheter.

Tidningen skriver att polisen har fokuserat på en fastighet, men att de boende kan äntra och lämna lägenhetsbyggnaden. SN skriver också att flera potentiellt farliga föremål har hittats i lägenheten.

LÄS MER: Förare vansinneskörde med lastbil i Eskilstuna 

En man anhållen

En man har anhållits misstänkt för förberedelse till grov allmänfarlig ödeläggelse.

Enligt polisens presstalesperson Björn Öberg ser de ingen koppling till händelsen i Eskilstuna där ett stort område också har spärrats av. 

– Vi ser inte någon sådan i nuläget, säger han till Södermanlands Nyheter. 

Strax före klockan tre på eftermiddagen var avspärrningarna hävda och bombgruppen har lämnat platsen, bekräftar polisen i Södermanland. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag