Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Stort genomslag för  avslöjandet om SD

Foto: Olle Sporrong

Expressens avslöjande om Erik Almqvists rasistiska påhopp uppmärksammades stort på onsdagen.

Alla stora medier i Sverige förde vidare uppgifterna - och på sociala medier lät reaktionerna inte vänta på sig.

"'När Expressen griper in' är dagens motto", twittrade Dagens Nyheters politiske chefredaktör Peter Wolodarski.

Expressens publicering av den oklippta filmen om SD-toppen Erik Almqvist bråk i centrala Stockholm sommaren 2010 blev den stora nyheten på onsdagen.

Avslöjandet om Almqvists rasistiska och sexistiska påhopp ledde till att politikern tvingades avgå från sitt uppdrag som ekonomisk-politisk talesperson och sin plats i SD:s partistyrelse och verkställande utskott.

Expressens uppgifter fördes också vidare i samtliga stora svenska medier.

SR Ekot 16.45-sändning inleddes med nyheten liksom SVT Rapports 18-sändning. På de stora dagstidningarnas hemsidor fick nyheten stor plats.

"Sevärt på Expressen.se"

Expressens huvudartikel delades tiotusentals gånger på Facebook på bara några timmar. Och på Twitter var det många som kommenterade avslöjandet.

"Sevärt på Expressen.se - längre version av mobilfilmen från SD-topparnas gatubråk", skrev TV4 Nyheternas politiske reporter Ulf Kristofferson.

"'När Expressen griper in' är dagens motto", twittrade Dagens Nyheters politiske chefredaktör Peter Wolodarski som refererade till en klassisk vinjett i Expressen.

"Om Jimmie Åkesson kände till filmen måste han avgå. Eftersom han 1) ljugit för media 2) inte själv följt principen om nolltolerans", skrev Aftonbladets politiska chefredaktör Karin Pettersson.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.