Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stort bråk i Norberg – en gripen för mordförsök

Enligt tidiga uppgifter från polisen ska uppemot 70 personer ha befunnit sig på platsen, där det vid 22-tiden på kvällen fortfarande är stökigt. Foto: Niklas Hagman

Minst tre personer är skadade och en är gripen för mordförsök efter ett stort bråk på en pizzeria i Norberg, Västmanland. 

Enligt polisen har det varit mycket stökigt, och uppemot 70 personer har befunnit sig på platsen. 

– Det är väldigt mycket folk på platsen, det kommer ta tid att reda ut, säger Ivan Åslund vid polisen.

Det var vid 20:27 på fredagskvällen som polisen fick larm om att ett bråk utbrutit inne på en pizzeria i Norberg i Västmanland. Orsaken till bråket är ännu oklar.

– Det är ett bråk där det varit knivar inblandade, säger Ivan Åslund vid polisen i Västmanland.

Minst tre personer är skadade, varav två har knivskador. 

– En annan ska ha också fått någon flaska i huvudet, säger Åslund.

De tre personerna har förts till sjukhus med ambulans. Samtliga ska vara i omkring 20-årsåldern.

En gripen för mordförsök

En av de tre skadade har gripits för mordförsök. Enligt Ivan Åslund kan flera brottsmisstankar komma att väckas allt eftersom polisen har hört vittnen, vilket det funnits en hel del av på platsen. 

– Det är väldigt mycket folk på platsen, det kommer ta tid att reda ut. Efter att de tre skadade hade lastats i väg med ambulans har det blivit lugnare, men det är många vittnen, säger han. 

Enligt tidiga uppgifter från polisen ska uppemot 60-70 personer ha befunnit sig på platsen under kvällen, där polisens insats fortfarande pågår vid 22-tiden. För att lugna ner situationen var polisen i Västmanland tvungen att begära hjälp från Bergslagen. 

– Vi har fått ta hjälp av Region Bergslagen med några patruller, men de har åkt hem så nu är vi bara ett par stycken kvar, säger Ivan Åslund.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.